Urfalı hocanın elinden Beşiktaş’a: Beşiktaş’tan A Milli Takım’a | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Urfalı hocanın elinden Beşiktaş’a: Beşiktaş’tan A Milli Takım’a

Bu haber 17 Mayıs 2021 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Süper Lig takımlarından Beşiktaş’ta forma giyen ve geçtiğimiz günlerde Milli Takım aday kadrosuna seçilen genç yıldız Rıdvan Yılmaz’ın Şanlıurfalı antrenör Selahattin Demir’in elinde yetiştiği ve bugünlere gelmesinde Demir’in emeğinin olduğu öğrenildi.
( Süleyman Turan/Ahmet Can-Özel Haber)
Spor Toto Süper Lig'in 42. haftasında deplasmanda Göztepe'yi mağlup eden Beşiktaş, 2020-21 sezonunu şampiyon olarak tamamlamayı başardı.
Siyah beyazlı takımın kadrosunda birçok isim kariyerinde ilk kez şampiyonluk ipini göğüslerken, özellikle bir oyuncu için bu zafer çok farklı bir anlam ifade ediyordu: Rıdvan Yılmaz…
2013 yılında U13 takımında lisanslı olup takımda oynadı. 7 senede Beşiktaş A takımı ve 8. Senede A milli takıma seçildi.
 
YILMAZ’IN LİSANSININ ÇIKARILMASINDA KATKISI VAR
Geçtiğimiz gün Milli Takım aday kadrosuna fa çağrılan genç yıldız Rıdvan Yılmaz’ın altyapı eğimi alırken, Şanlıurfalı antrenör Selahattin Demir’in elinde yetiştiği ve bugünlere gelmesinde Demir’in emeğinin olduğu öğrenildi. Beşiktaş (Talent) Yetenek Geliştirme Programı ile Necip, Serdar, Muhammed, Samet a takıma kazandırıldı ve Necip A Milli oldu. Öte yandan Şanlıurfalı antrenör Selahattin Demir’in Rıdvan Yılmaz’ın lisansının çıkarılması için sorumlu hocaya bildirdiği ve Yılmaz’ın U13 takımında lisansının çıkarıldığı öğrenildi.
 
“YILMAZ’IN MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMASININ GURURUNU YAŞIYORUZ”
Şanlıurfalı antrenör Selahattin Demir, Rıdvan Yılmaz’ın milli takıma çağrılmasının sevincini yaşadıklarını belirterek,  "Beşiktaş (Talent) Yetenek Geliştirme Programı ile Necip, Serdar, Muhammed, Samet A Takıma kazandırıldı. Necip a milli oldu ve şimdide öğrencimiz Rıdvan Yılmaz’ın milli takıma çağrılmasının gururunu yaşıyoruz. Öz kaynak düzeninde emek veren başta Ufuk Pak ve emeği geçen hocaları ekibimizi tebrik ederim. Bizler Türk sporuna hep yeni değerler katarken, birileri de değersiz işler yapma alışkanlığını bırakmıyor. Tavsiyem; izler bırakırsın izler kalırsın. İyi seyirler” dedi.
 
SELAHATTİN DEMİR KİMDİR?
1999 yılında Gençlerbirliği futbol okullarıyla antrenörlüğü başlayan Karaköprü Belediyespor altyapısında çalışarak A takıma yetenekli sporcular yetiştirdi. 2004-2005 yıllarında Gençlerbirliği’ne birçok futbolcu kazandırdı. 2007 yılında Beşiktaş Altyapısında Yetenek Geliştirme Programı ile Beşiktaş’ın özkaynak düzenine katkı sağladı. Şanlıurfalı çocuklar için adeta Ankara'da, İstanbul'da Köprü olan Selahattin Demir, Karaköprü Belediye Spor Şanlıurfa BBSpor (İl özel İdare) da başarılar elde ederek Şanlıurfaspor’da görev almamasına rağmen Şanlıurfaspor’a yetenekli genç sporcular kazandırdı. Selahattin Demir futbol akademilerine öncülük yaparak Türk Sporuna hep yeni değerler katıp büyük katkı sağlıyor.

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig