Urfalı Büyükelçi Önen’den Anneler Günü mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfalı Büyükelçi Önen’den Anneler Günü mesajı

Bu haber 09 Mayıs 2021 - 9:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen'den Anneler Günü Mesajı; “Cennet; sevgi, merhamet, şefkat ve fedakârlık timsali anaların ayakları altındadır”

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen'den Anneler Günü Mesajı; “Cennet; sevgi, merhamet, şefkat ve fedakârlık timsali anaların ayakları altındadır”
 
– Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen sevgi, merhamet, şefkat ve fedakârlık timsali Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçimiz Emin Önen mesajında; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, “Cennet anaların ayakları altındadır” Hadis-i Şerifini hatırlatarak, ilk öğretmen olarak güçlü bireyler yetiştiren annelerin aynı zamanda güçlü toplumların da temelini atmakta, ailenin ve toplumun yapı taşını oluşturmakta olduğunu söyledi.
 
Her kadın bir annedir     Hayatımız boyunca en önemli güç kaynaklarımızdan birinin de annelerimizin hayır duaları olduğunu belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; Anneye hürmeti cennetin kapısını açacak bir anahtar olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak, anne ile evladı arasındaki bağın en güçlü bağ olduğuna inanıyoruz. Dünyaya getirdiği yavrusunun bütün ihtiyaçlarını gözeten, ona hakikati öğreten annelerimizi, başımızın tacı ve en değerli varlıklarımız olarak addediyoruz. İlk öğretmen olarak güçlü bireyler yetiştiren anneler aynı zamanda güçlü toplumların da temelini atmakta, ailenin ve toplumun yapı taşını oluşturmaktadır. Bizi 9 ay karnında taşıyan, doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli annelerimizin bu özel gününü yürekten kutluyoruz. Anneler; çocuğu gülünce gülen, o ağlayınca ağlayan kutsal bir varlıktır. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere annelerimize sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum” dedi.
 
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, Anneleri, babaları senede bir gün yerine her gün hatırlamak, hayır dualarını almak, onlara hiçbir zaman ‘öf’ bile demeden onlara hizmet etmek, ölmüşlerse, dua etmek, hayır hasenatta bulunmak gerektiğini söyledi.
 
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen ayrıca, analara verilen önemin manevi olarak çok daha fazla olduğu belirtilerek ‘Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş” denilerek önemine dikkat çekilmekte olduğunu belirtti.