Urfa’nın uçak sefer sorunu meclise taşındı! Bakan Karaismailoğlu’na soruldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’nın uçak sefer sorunu meclise taşındı! Bakan Karaismailoğlu’na soruldu

Bu haber 22 Mayıs 2021 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'da yaşanan uçak sefer sıkıntısı HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından meclise taşındı.
2.5 milyon nüfusu olan Şanlıurfa kentinde bulunan GAP Havalimanı’nda seferler oldukça kısıtlı. . Özellikle de Antalya ve İzmir seferlerinin olmaması kent adına üzücü bir durum.
Yaşanan bu sıkıntıyı HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü tarafından meclise taşındı.
Milletvekili Ayşe Sürücü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.
İşte Sürücü tarafından verilen o önerge:
2.5 milyon nüfusu olan Şanlıurfa kentinde bulunan GAP Havalimanı’nda seferler oldukça kısıtlıdır. Özellikle de Antalya ve İzmir seferleri hiç bulunmamaktadır. Dünyanın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe gibi bir yapının bulunduğu kente Antalya ve İzmir gibi turizim kentlerinden doğrudan uçak seferi yapılmaması Şanlıurfa’nın ekonomisini doğrudan etkilemektedir. Truzim, eğitim ve sosyo-ekonomik altyapının gelişimi açısından hava ulaşımının daha da geliştirilmesi sefer sayı ve çeşitlerinin arttırılması elzemdir.
Bu Bağlamda
GAP Havaalanı’ndan doğrudan seferleri toplamda kaç kente yapılmaktadır ?Antalya ve İzmir için sefer konulacak mıdır ?Bu nokta da Bakanlığınızın alacağı kararı kamuoyuna açıklayacak mısınız ?Dünyanın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe gibi bir yapının bulunduğu kente Antalya ve İzmir gibi turizim kentlerinden doğrudan uçak seferi yapılmaması Şanlıurfa’nın ekonomisini doğrudan etkilediği düşünüyor musunuz ?