Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’den ‘kademeli normalleşme’ açıklaması | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’den ‘kademeli normalleşme’ açıklaması

Bu haber 16 Mayıs 2021 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA Ajans /RHA)- İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 'kademeli normalleşme' genelgesinin ardından bir açıklama da Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'den geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ' kademeli normalleşme' genelgesinin ardından bir açıklama da Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'den geldi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İçişleri Bakanlığı’nın duyurduğu kademeli normalleşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Vali Erin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:'
'' Kıymetli hemşehrilerim,Alışveriş merkezleri, hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, hafta sonları kapalı olacaktır.
Sağı işaret etmek Çay ocakları, masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir.Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanacaktır.
Yeme-içme yerleri;Küçük mavi elmasHafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis,Küçük turuncu elmasHafta sonlarında 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanacaktır.Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız bu dönemde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız, hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup, hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.'