Şanlıurfa’da çöl çekirgesi endişesi! Önlerine çıkanı yiyorlar | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da çöl çekirgesi endişesi! Önlerine çıkanı yiyorlar

Bu haber 06 Mayıs 2021 - 7:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Güneydoğu Anadolu Bölgesi kentlerinden olan Şanlıurfa'da çöl çekirgesi endişesi yaşanıyor. İstilacı çekirgelerin önlerine çıkanı yedikleri biliniyor.
Bu yılın ilk aylarında Doğu Afrika'da, Arap yarımadasında ve Körfez ülkelerinde etkili olan çöl çekirgeleri, Suriye'nin başkenti Şam'da daha sonra da güney rüzgarlarıyla Suudi Arabistan'dan Irak'a, Irak'tan da Türkiye'ye geldi.
Yılın ilk aylarında Doğu Afrika ülkelerinde görülmeye başlanan istilacı çekirge sürüleri Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki sınır hattında görüldü.
UZMANLAR UYARDI!
Uzmanlar, bazı şehirlerin sınır hattında görülmeye başlayan çöl çekirgelerinin, ilaçlama yapılmaması ve çiftçilerin de dikkat etmemesi halinde Türkiye için de bir tehdit oluşturma ihtimali olduğunu ifade etti.
URFA’DA DA GÖRÜLDÜ
Afrika'nın kuzeyinden gelerek Suudi Arabistan üzerinden İran ve Pakistan güzergahından Hindistan ve Çin'e kadar giden istilacı çekirgelerin rüzgarın etkisiyle Suriye'ye geçtiği belirtildi. Suriye'nin Deyrizor kentinde görülen istilacı çekirgenin Şanlıurfa'nın Birecik ile Suruç ilçesinde sınır hattına yakın bölgede görülmesi başta çiftçiler olmak üzere birçok kişide endişeye neden oldu.