Rakamlar açıklandı: Urfa çok konuştu, yazdı ve kullandı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Rakamlar açıklandı: Urfa çok konuştu, yazdı ve kullandı

Bu haber 18 Mayıs 2021 - 16:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye genelinde 23,4 milyon mobil abonesi bulunan Vodafone'nun Ramazan Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Şanlıurfa en çok konuşan, SMS atan ve en çok internet kullanan iller arasında yer aldı.
Türkiye genelinde 23,4 milyon mobil abonesi bulunan Vodafone'un Ramazan Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone'lular arife günü ve bayramı kapsayan toplam 4 günde yaklaşık 1,3 milyar dakika konuştu, 122 milyon SMS attı ve 33 milyon GB mobil internet kullandı.
Vodafone'luların toplam mobil internet kullanımı geçen yıla göre yüzde 33 artarken, 10 yıl önceki yıllık toplam mobil internet kullanımını ikiye katladı. Ramazan Bayramı'nda Vodafone müşterilerinin sesli ve görüntülü görüşme sayısı, geçen yıla kıyasla 3 katına çıkarak 95 milyonu aştı. Özellikle bayramın ilk günü en yoğun saatte Vodafone'lular normal güne göre 3 kat daha fazla konuştu.
URFA’DA VAR!
Vodafone'lular bayram boyunca Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan sevdikleriyle bol bol konuştu, mesajlaştı ve veri alışverişinde bulundu. Buna göre, bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Şanlıurfa, Konya, Adana, Kocaeli ve Samsun olurken, en çok SMS gönderen iller de sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Adana, Van ve Samsun olarak kaydedildi.
URFA İNTERNETİ DE ÇOK KULLANDI
En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Şanlıurfa, Antalya, Konya, Kocaeli, Adana ve Mersin şeklinde sıralandı.