Ömer Dodanlı yazdı: Ah Urfa’m ah! Sorun çok, çözen yok | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ömer Dodanlı yazdı: Ah Urfa’m ah! Sorun çok, çözen yok

Bu haber 21 Mayıs 2021 - 15:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa'nın kanayan yaralarından birisi de bu PTT kuyrukları…
Şanlıurfa'da şehrin muhtelif yerlerinde Pandemi nedeniyle bazı şubelerin haftanın belirli günlerde hizmet etmesi ve diğer günlerde kapalı olması nedeniyle vatandaşlar merkez PTT'de işlemlerini gerçekleştirmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Şehrin göbeğinde olan bu kuyruklar defalarca yerel ve ulusal medyada da yer almasına rağmen maalesef sorunlar çözülemedi.Yine olan vatandaşların kuyruklarda geçirdiği zamana oldu.
Kimi indirimli elektrik parasını yatırmak için sırada saatlerce bekledi.Kimi sosyal yardım alabilmek için adına yatırılan parayı çekebilmek için kucağında küçük çocuğuyla saatlerce 40 derece sıcaklıkta kuyrukta bekledi.Kimi ise E-Devlet şifresini alabilmek için sırada bekledi.Kimi ise işsizlik maaşını çekebilmek için saatlerce bekledi de bekledi…
Şanlıurfa Merkez PTT binası önünde sabahın erken saatlerinden itibaren elektrik faturası ve engelli aylığı için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, yetkililerden artık PTT binaları önünde oluşan bu kuyruklara çözüm bulunmasını istiyor.
Şanlıurfa’daki PTT şubelerinin ve personel sayısının yetersiz olduğundan dolayı uzun kuyrukların oluştuğunu belirten vatandaşlar, bu durumun Coronavirus'un yayılmasını da tetiklediğine dikkati çektiler.PTT önlerinde sosyal mesafeyi uygulayacak herhangi bir görevli olmadığından 1,5 metre dedikleri sosyal mesafe de uygulanmıyor.Saatlerce sırada bekleyen vatandaşlar yetkililerden, PTT önlerindeki kuyruk çilesine gereken çözümü bulmalarını istiyor.Ancak bu sesi ne duyan var nede gören var.Tabiri caizse bu PTT Kuyruklarına yetkililer Fransız kalıyorlar..
21.yy da Türkiye'nin 8'inci büyük kenti olan Şanlıurfa'da hala vatandaşlar saatlerce kuyruk beklemekle zamanları geçiyor.Peki bu sorun neden hala çözülmüyor? Gerçekten bu sorunun cevabını merak ediyorum. Ama bildiğim bir konu var bunun yeterince üstüne düşülmemiş ki bu sorun hala devam ediyor.
Birde  58 imza ile Topçumeydanının ismini değiştiren sivil toplum kuruluşlarımız yeterince baskı oluşturamıyor ve bu konu hakkında çabalamıyorlar.Siyasetçilere ve yetkililere bu soruyu sorma cesaretinde bulunamıyor,yada bulunmak istemiyor.Onlarda şehrin bu sorunlarını görmezden geliyor.
Moilere “İnsanlar istedikleriyle ve düşündükleriyle değil, yaptıklarıyla değerlidir” der.
İşte Şanlıurfa'da doğru kişi doğru yerde olamadığı zaman sorunlar da çözülememekte, hata sorunlar çoğu zaman daha da işin içinde çıkılamaz duruma gelebiliyor.Aslında sorunların temelinde,sorunları çözme becerisine sahip nitelikli insan gücüne sahip olmaktan geçiyor.Yılların biriken sorunları artan nüfus ve buna bağlı olarak yapılması gereken hizmetlerin yapılmaması,birikmiş sorunları ister istemez su yüzeyine çıkmaktadır.Bir yerde sorun varsa çözüm de vardır.Çözüm arayışı da vardır.Önemli olan bu sorunları çözebilecek liyakatlı kadroların olması gerekir.Sanırım sorunun çözümüde bu kadroların önünün açılması ve atamalarının yapılmasından geçiyor.