DEVA, sporculara sahip çıktı ‘Muafiyet, tüm sporcuları kapsamalı’ | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

DEVA, sporculara sahip çıktı ‘Muafiyet, tüm sporcuları kapsamalı’

Bu haber 03 Mayıs 2021 - 23:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu, kapanma döneminde muafiyet şartlarının sporcular için genişletilmesi gerektiğini savundu.
DEVA, sporculara sahip çıktı ‘Muafiyet, tüm sporcuları kapsamalı’
 
DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu, kapanma döneminde muafiyet şartlarının sporcular için genişletilmesi gerektiğini savundu. Muafiyet kapsamına kapanmadan belli bir süre sonra müsabakası bulunan ve TOHM veya SEM bünyesinde olmayan sporcuların da dahil edilmesini isteyen Şanlıoğlu, sporcuların kulüp tesislerinde çalışmalarına izin verilmesi gerektiğini ifade etti.
 
DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu, 17 Mayıs’a kadar sürecek olacak kapanma tedbirlerinden muaf tutulanlar arasında tüm sporcuların olmamasını eleştirdi. Muafiyet şartlarının açıkça ve ayrıntılı şekilde düzenlenerek kapsamın genişletilmesi gerektiğini söyleyen Şanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
‘Genelge açık değil’
“Öngörülen sokağa çıkma yasağında Bakanlık tarafından muaf yerler ve kişiler açıklandı fakat yapılan düzenlemeler sebebiyle sporcular yine mağdur oldu. Mağduriyetlerden ilki, Bakanlığın belirlediği şartlarda hangi sporcuların yasaklardan muaf olduğunun belirsiz ve yoruma açık olmasından kaynaklanıyor. Genelge açık bir dille yazılmamış. Bu durum her valilik, spor genel müdürlüğü ve federasyonun kendi yorumuna göre hareket etmesine ve karışıklık doğmasına sebep oluyor.
 
‘Muafiyete amatör sporcular dahil değil’
“Milli sporcular ile profesyonel müsabakalardaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler kısıtlamalardan muaf tutuluyor. Fakat futboldan başka spor dallarının da olduğunu hatırlamamız gerekiyor. Yüzme, atletizm gibi spor dallarında Dünya şampiyonlarının statüsü dahi amatör sporcu olarak geçiyor. Muafiyet uygulamasının amatör sporculara doğru genişletilmesi gerekiyor ki sporcular çalışmalarına devam edebilsin.”
 
‘Bazı sporcuların antrenman hakları engelleniyor’
“Ayrıca muafiyet listesinde, antrenman yapabilecek sporcular Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) bünyesindeki sporcularla sınırlı tutuluyor. Bu merkezlerin sporcusu olmayanların antrenman yapmaları engelleniyor. Oysa ülkemizde TOHM ve SEM sporcusu olmak yerine kendi kulübüyle çalışmayı seçen birçok üst düzey sporcu bulunuyor. Mağduriyetin giderilmesi için muafiyet kapsamı genişletilmeli; kapanmadan belli bir süre sonra müsabakası bulunan, TOHM veya SEM bünyesinde olmayan sporcular da yasaklardan muaf tutulmalı. Sporcuların kendi kulüplerinin tesislerinde çalışmalarına izin verilmeli.”
 

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig