CHP’li Tanal:Gençleri Küstürdüler Meydan Tosuncuklara Kaldı ! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

CHP’li Tanal:Gençleri Küstürdüler Meydan Tosuncuklara Kaldı !

Bu haber 19 Mayıs 2021 - 13:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Atatürk’ün gençlere verdiği öneme dikkat çeken CHP’li Mahmut Tanal, AKP iktidarının ise sürekli gençlerle kavga ettiğini belirterek, “Gençleri küstürdüler, ayaklarına çelme taktılar. Meydan, sırtları sıvazlanan tosuncuklara kaldı. Gençleri kaybeden bu iktidar gidici!” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, 102. yıl dönümünde büyük bir gururla, coşkuyla kutladıklarını söyledi. Tanal yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru’yla Samsun’a doğru yola çıkarak, Milli Mücadele’nin bağımsızlık ateşini yaktığını kaydetti. TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ÖLÜMÜ GÖZE ALDI
Atatürk’ün Türk milletinin özgürlüğü ve bağımsızlığı için ölümü göze aldığını belirten Tanal, “Büyük Önder Atatürk, ‘Geldikleri gibi giderler’ sözünün gereğini yapmak üzere Bandırma Vapuru ile Galata Rıhtımı’ndan ayrıldığında ölüm dahil, her şeyi göze almıştı. Samsun’dan diğer kentlere geçen Atatürk, üzerine ölü toprağı serpilmiş Türk milletini ayağa kaldırdı. İşgale karşı verilen büyük mücadele neticesinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş oldu. 19 Mayıs süreci, vatan topraklarına göz dikenlerin, zilleti kabullenerek düşmana teslim olanların sonunun geldiği tarihtir. 19 Mayıs’ın anlam ve önemi herkes tarafından bilinmelidir. Cumhuriyet’i bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarını, bütün şehitlerimizi şükranla ve rahmetle anıyoruz” dedi.
GENÇLER CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKIYOR
CHP’li vekil, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç tarihinin gençlere adanmasının, Atatürk’ün dehasının ve öngörüsünün ne kadar güçlü olduğunun göstergesi olduğunu vurgulayarak, “Atatürk, gençlere verdiği değerle diğer liderlerden ayrılır. ‘Gençler! Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır” diyen Kurucu Liderimiz, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesi için büyük atılımlar gerçekleştirdi. Şöyle düşündüğümüzde; gerek kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı süreçte, gerek cephe hattında, gerek Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı dönemde, gerekse kalkınma, çağdaşlaşma, dünyaya açılma hamlelerinde Büyük Önder Atatürk’ün etrafında hep gençleri görüyoruz. Atatürk, ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözüyle gençlere olan inancını, güvenini dile getirmiştir. Atatürk’ün bıraktığı emanet, emin ellerdir. Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muasır medeniyet’ hedefine kararlılıkla yürüyen gençler, Cumhuriyet’e sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.
GENÇLERİ KAYBEDEN BU İKTİDAR GİDİCİ!
Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolun dışına çıkan AKP iktidarının ise sorunlarını çözmesi, önlerindeki engelleri kaldırması gereken gençlerle kavga ettiğini vurgulayan Tanal, “İktidar, yanlış politikalarıyla genç işsizler ordusu yarattı. Liyakat rafa kaldırıldı. Gençlerin istihdam alanların daraltıldı. Tek Adam yönetimi, hala gençleri bir kalıba sokmaya çalışıyor. Sürekli gençlerle uğraşıyor. Atatürk’ü bir nebze anlamış olsalardı, gençleri karşılarına almaz, gençlerle birlikte yürürlerdi. Gençleri küstürdüler, ayaklarına çelme taktılar. Meydan, sırtları sıvazlanan tosuncuklara kaldı. Sonuç herkesin malumu… Sonra da çıkıp ‘Z Kuşağı neden bizden uzak duruyor, gençler neden bize oy vermiyor?’ şeklinde anket yaptırıyorlar. Gençleri kaybeden bu iktidar gidici! Gençler umudunu yitirmesin. Güzel günler onları bekliyor” değerlendirmesini yaptı.