Altın fiyatları tavan yaptı: Urfalı gençler evlenemez oldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Altın fiyatları tavan yaptı: Urfalı gençler evlenemez oldu

Bu haber 18 Mayıs 2021 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da yaklaşan düğün sezonu, yükselen altın fiyatları nedeniyle evlilik planı yapanları düşündürmeye başladı. Bölgedeki altın alma zorunluluğu olması nedeniyle evlilik planı yapanların yükselen altın fiyatları planlarını bozdu. Altın fiyatlarının hızla yükselmesi sadece evlilik planı yapanları değil aynı zamanda kuyumcuların satışlarını da etkiledi.
Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanı’nda, bir dönem altın satışı yoğunluğuyla gündeme gelen kuyumcular çarşısı, yükselen altın fiyatlarının ardından uğrak bir yer olmaktan çıktı.
ÇİFTLER DÜĞÜNLERİNİ ERTELEMEK ZORUNDA KALIYOR
Kuyumcular, altınlarını satamamaktan şikayetçi olurken, bu yıl evlilik planı yapanların altın alma imkanlarını, artan fiyatlar etkiledi. Hal böyle olunca evlenecekler düğünlerini ertelemek zorunda kalıyor.
KİMİSİ DÜĞÜNÜ ERTELEDİ, KİMİSİ “BEKAR GEZELİM” DİYOR
Altın fiyatları hızla yükselirken evlenecek kara kara düşünmeye başladı. Kimi 10 bilezik alacakken bu sayıyı 3’e düşürdü kimisi de ‘bu yıl da bekar gezelim’ diyerek evlilik hayallerini erteledi. Son aylarda oldukça yükselen altın fiyatlarının gençleri vurduğu ve evliliklerin azalmasına yol açarak, onları bekarlığa zorladığı belirtiliyor.