Valilik ‘tam kapanma’ dönemine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Valilik ‘tam kapanma’ dönemine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı

Bu haber 28 Nisan 2021 - 9:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Valiliği, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 29 Nisan'da başlayıp 17 Mayıs'a kadar devam edecek "tam kapanma" sürecine ilişkin yayımlanan genelge konusunda sıkça sorulan soruları yanıtladı.

Şanlıurfa Valiliği, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 29 Nisan'da başlayıp 17 Mayıs'a kadar devam edecek "tam kapanma" sürecine ilişkin yayımlanan genelge konusunda sıkça sorulan soruları yanıtladı.
Şanlıurfa Valiliği'nin internet sitesindeki yanıtlara göre, 29 Nisan Perşembe günü 19.00'dan itibaren her türlü vasıtayla yapılacak şehirlerarası seyahatler, zorunlu hallerin varlığı halinde seyahat izin kurullarından izin alınması şartıyla yapılabilecek.
Bu doğrultuda, muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı (genel niteliği bulunmayan) sokağa çıkma kısıtlamasından muaf kişilerin yapacakları şehirlerarası seyahatler de izne tabi olacak.
Tam kapanma kararı öncesinde alınan otobüs biletlerinde, kısıtlamanın başlamasından sonraya denk gelen seyahatler için zorunlu hallerin varlığının olup olmadığına bağlı olarak seyahat izni alınması gerekecek. İstisna olarak tam kapanma kararından önce alınan biletlerle 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 24.00'e kadar (19.00-24.00 arasına yönelik istisna getirilecek şekilde) seferine başlayacak otobüs yolculukları için seyahat izin belgesi istenilmeyecek.
O sorular ve cevapları:
http://www.sanliurfa.gov.tr/tam-kapanma-tedbirleri-genelgesii-ile- ilgili-sikca-sorulan-sorular-merkezicerik