Urfalı fotoğrafçı yalanlardan bıktı: İşyerinin camına yazdığını gören “yok artık” dedi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfalı fotoğrafçı yalanlardan bıktı: İşyerinin camına yazdığını gören “yok artık” dedi

Bu haber 15 Nisan 2021 - 9:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da fotoğrafçılık yapan Fotoğrafçı Mahmut, kendisini sürekli yarı yolda bırakan eleman ve çıraklardan bıktı. Duruma sitem etmek isteyen Fotoğrafçı Mahmut işyerinin camına “Yalan söylemeyen eleman aranıyor” diye yazdı. Yazıyı gören vatandaşlar dönüp bir daha baktı.
( Süleyman Turan/Özel Haber)
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bamyasuyu Mahallesi’nde fotoğrafçılık işiyle 30 yıldan bu yana uğraşan Fotoğrafçı Mahmut, ,işyerinin camına yazdığı yazıyla kentte gündem oldu.
 
“YALAN SÖYLEMEYEN ELEMAN ARANIYOR”
Kendisinin yanına çalışmaya gelen eleman ve çırakların belirli bir süre sonra yalan söyleyerek işi bırakıp gitmesinden bunalan Fotoğrafçı Mahmut işyerinin camına, “Yalan söylemeyen eleman aranıyor” diye yazdı. Yazıyı gören kentteki vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
 
YALAN SÖYLEMEYENE İŞYERİNİN DÖRTTE BİRİNİ VERECEK
Yalanlardan bıktığını ve dürüst insana ihtiyacı olduğunu ifade eden Fotoğrafçı Mahmut, dürüst insanı bulduğu halde işyerinin 4’te birini vereceğini de söyledi.
 
“ 2-3-4 AY SONRA BIRAKIP KAÇIYORLAR, BU YAZININ DA GEREĞİ BUYDU”
Fotoğrafçı Mahmut, elemanların kısa sürede işi bırakmasından dolayı böyle bir yazı yazma gereği duyduğunu ifade ederek, “İnsanlar çok yalancı olmuş, ben elaman arıyorum. Eleman geliyor, diyorum ki bak fotoğrafçıyım. Bana faydalı olabilmen için en az 2 sene yanımda çalışabileceksen gel. 2 sene çalışacaksan yanımda bana güvence ver. Çünkü benim dilim daha öncesinde yandı. Geliyorlar, yanımda 2 ay çalışıyorlar sonra gidiyorlar. 2-3-4 ay sonra bırakıp kaçıyorlar. Bu yazının da gereği buydu. 33 senedir fotoğrafçıyım ben. Haftada bir iki kişi gelip başvuru yapıyor. Bu şartımı söyleyince kaçıyorlar” dedi.
 
“DÜRÜST BİR İNSAN OLURSA BU DÜKKÂNIMIN YÜZDE 25’İNİ KOMPLE VERECEĞİM”
Fotoğrafçı Mahmut, yanında çalışacak elemana da işyerinin 4’te birini vereceğini belirterek,  “Dürüst insanlar için söyleyeyim. Yalan söylemese, haram yemese, dürüst bir insan olursa bu dükkânımın yüzde 25’ini komple vereceğim. Yeter ki ben biraz rahatlayayım. Dürüst adam olursa ben dükkânı komple teslim edeceğim. Ama kimseyi bulamıyorum. Ortalama olarak haftada 1-2 kişi başvuru için gelir. Dikkat edersen kimsenin yapamadığını insanlara sunuyorum. Bu meslekte çalışacak genç ve zamanını verecek adam lazım. İş arıyoruz diyorlar, düşünürüz geliriz diyorlar. İş aramak böyle midir?” diye konuştu.