Urfa’da öğrencilerin çileli yolculuğu! Hem otobüs seferi az hem kaldırım yok | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da öğrencilerin çileli yolculuğu! Hem otobüs seferi az hem kaldırım yok

Bu haber 05 Nisan 2021 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da Zeytin Dalı Kampüsü’nde okuyan öğrencilerin çileli okul yolculuğu devam ediyor. Okula giden yol kenarında kaldırım olmaması öğrencilerin hayatını tehlikeye atarken, otobüs seferlerinin azlığı ise öğrencileri kilometrelerce yürümek zorunda bırakıyor.
Haliliye ilçesine bağlı Zeytin Dalı Kampüsü’nde bulunan okullarda okuyan öğrencilerin eğitim için kat ettikleri mesafe ve bir taraftan da kaldırım yoksunluğundan her gün uğraştıkları “ölüm tehlikesi” pes dedirtti.
 
ÖĞRENCİLERE BİR KALDIRIMI ÇOK MU GÖRDÜNÜZ?
Her gün okula giden öğrenciler okula giden yolda kaldırım olmamasından dolayı banket denilen yerde toz içinde yürümek zorunda kalıyorlar. Kaldırım olmamasından dolayı öğrenciler yolda arkalarına bakarak yürümek zorunda kalıyorlar. Hal böyle olunca öğrencilerin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalması an meselesi.
 
ÖĞRENCİLER İÇİN SEFER SAYILARI ARTTIRILAMAZ MI?
Kaldırım sıkıntısı, ölüm korkusu, tozlu yolculuk derken öğrencilerin çileleri saymakla bitmiyor. Kampüs istikametine giden şehir içi otobüs seferlerinin azlığı ise öğrencilerin derdine dert ekliyor. Belirli saatlerde kampüs tarafında seferlerin olması nedeniyle öğrenciler kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor.