Urfa’da DEDAŞ görevlileri ile mahalleli arasında gerginlik | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da DEDAŞ görevlileri ile mahalleli arasında gerginlik

Bu haber 18 Nisan 2021 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kısıtlama gününde sivil araçla gezen şüpheli şahıslar ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Olay yerine giden polis ekipleri, mahalleliye kendilerini tanıtmadıkları iddia edilen şahısların Dicle Elektrik Dağıtım şirketi Dicle Edaş çalışanları olduğunu belirledi.
Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Ensar Mahallesinde yaşandı. Kısıtlamanın ikinci gününde sivil kıyafet ve sivil araçla mahallede gezen iki şüpheli şahıs gören vatandaşlar muhtara haber verdi.
Mahallede dolaşan şahısların yanına giden Mahalle muhtarı, kim olduklarını ve mahallede ne yaptıklarını sordu. İddiaya göre şahıslar, muhtara kim olduklarını söylemeyerek “Sana ne” deyince tartışma yaşandı.
Çıkan tartışmaya mahalleli de katılınca arbede yaşandı.İhbar üzerine bölgeye asayiş polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden polis ekipleri, şahısların DEDAŞ çalışanları olduğunu belirledi.
Olaya tepki gösteren Mahalle sakinleri ,“ Sokağa çıkma kısıtlaması olan günde kendilerini tanıtmayan DEDAŞ çalışanlarına tepki gösterdi.Mahalleli kısıtlamanın olduğu günde şüpheli hareketler yapan şahısların yanlarına gidip kim olduklarını ve mahallede ne yaptıklarını öğrenmek en doğal hakkımız. Kim olduklarını söylemeyerek hakarete varan şekilde cevap vermeleri çok yanlış” diye konuştu.Yaşanan gerginlik sonrası Polisin olay yerine gelmesiyle son buldu ve Polisin uyarısıyla mahalleli olaysız bir şekilde dağıldı.