Özaslan, sulama kanalında ölen çocukların ailelerini ziyaret etti | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Özaslan, sulama kanalında ölen çocukların ailelerini ziyaret etti

Bu haber 29 Nisan 2021 - 22:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Osmaniye'de sulama kanalında boğulan çocukların ailelerini ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, ailelere sabırlar diledi.
Osmaniye'de sulama kanalında boğulan çocukların ailelerini ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, ailelere sabırlar diledi.
Özaslan'a ziyaretinde HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak'ta eşlik etti.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan tarafından ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada, " Siverek'ten Osmaniye'ye 'Mevsimlik Tarım İşçileri' olarak gidip, orada 3 evlatlarını yitiren aileleri ziyaret ettik. Allah(cc) acılarını hafifletsin, sabırlar versin. Allah(cc), onları cennette tekrar buluştursun. Tarifsiz bir acı! GAP'ın başkenti ama acı, hüzün keder var."ifadelerini kullandı.
Hatırlanacağı üzere;
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden mevsimlik tarım işçisi olarak giden Büyükçay ve Karataş ailelerinin çocuklarından biri, DSİ'ye ait sulama kanalına düşmüştü. Düşen çocuğu kurtarma için suya giren 2 çocukta akıntıya kapılarak suda kaybolmuştu. Çevredekiler tarafından sudan çıkarılan Şükran ve Saadet Karataş ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Saadet Karataş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Remziye ve Narin Büyükçay isimli kardeşleri bulmak içinde AFAD ve itfaiye ekipler tarafından çalışma başlatılmıştı. Her 2 kardeşin cesetleri de sabah saatlerinde bulunmuştu.
3 çocukta Uzun Ziyaret kırsal mahallesinde toprağa verilmişti.