Kardeşlik ve Dayanışma Derneği dar gelirli aileleri unutmadı: Hedef 1000 koli dağıtmak | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kardeşlik ve Dayanışma Derneği dar gelirli aileleri unutmadı: Hedef 1000 koli dağıtmak

Bu haber 02 Nisan 2021 - 21:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Kardeşlik ve Dayanışma Derneği, yaklaşan ramazan ayı öncesi gıda yardımına başladı. Dernek, Ramazan’da bin koli dağıtmayı planlıyor.
Kardeşlik ve Dayanışma Derneği, koronavirüs (Kovid-19) salgın tehdidi nedeniyle bu Ramazan’da iftar çadırı kurulamayacağı, bu nedenle maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda yardımında bulunulacağı bildirildi.
Kardeşlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Kara tarafından yapılan açıklamada Ramazan ayı boyunca da bin koli gıda yardımının vatandaşlara dağıtımının planlandığı ifade edildi.
“BİN GIDA KOLİSİ DAĞITMAYI AMAÇLIYORUZ”
Kardeşlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Kara, hedeflerinin bin koli dağıtmak olduğunu ifade ederek, “Dağıtılmak üzere kumanyalar yaptırdık. İstanbul’da bir hayırsever tarafından bize bağışlanan kumanyalarda her hububattan 5’er kilo, salça, yağ, şeker, çay, çikolata ve zeytin olmak üzere bir koli ve bir çuval yardıma muhtaç insanlara dağıtacağız. Topdağı Mahalle muhtarımız ile birlikte öncelikli mahallelerimizden başlayacağız. İnşallah bize söz verildiği gibi yardımlar gelirse bin gıda kolisi dağıtmayı amaçlıyoruz. Ramazan ayı demek yardımlaşmaya ayı demek. Bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ RAMAZAN AYINDA YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE ELLERİNİ UZATMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Başkan Kara, kentteki tüm STK’ları yardıma muhtaç ailelere yardım etmeye çağırarak şöyle konuştu:
“Kardeşlik ve Dayanışma Derneği, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ün il başkanlığı zamanında kuruldu. 8 yıldan bu yana biz burada faaliyet gösteriyoruz. Aynı zamanda spor kulübümüzde var. Hem gençlerimize spor anlamında eğitim veriyoruz hem de yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarına biz nebze de olsa çare olmaya çalışıyoruz. Allah yaptığımız yardımları kabul eylesin ve her zaman veren ellerden eylesin. Sivil toplum kuruluşlarının Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelere ellerini uzatmaya çağırıyoruz. Bu konuda da desteklerini bekliyoruz.”