Karakeçili’den Biden’a ‘Soykırım’ Tepkisi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Karakeçili’den Biden’a ‘Soykırım’ Tepkisi 

Bu haber 25 Nisan 2021 - 4:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Ömer Karakeçili, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasına sert tepki gösterdi. Karakeçili, " Biden’ın yapmış olduğu açıklama,tarihi gerçeklerden uzak olup, Türk milletinin onur ve itibarına yönelik ağır bir saldırı niteliğini taşıyor" dedi.

/ RHA Ajans/RHA)-Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Ömer Karakeçili, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasına sert tepki gösterdi. Karakeçili, " Biden’ın yapmış olduğu açıklama,tarihi gerçeklerden uzak olup, Türk milletinin onur ve itibarına yönelik ağır bir saldırı niteliğini taşıyor" dedi.
Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ömer Karakeçili,ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz.Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan veErmeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur. 
Tarih, hiçbir zaman politik bir silah değildir.ABD Başkanı Biden'in 'Sözde Soykırım' açıklaması, Objektif ve Bilimsel bir çalışmadan uzak olduğunu belirten Karakeçili,''  Türkiye’ye karşı hadsiz ve hükümsüz 'Sözde Soykırım''açıklaması bizim bizim için yok hükmündedir.Yapılan açıklamanın ne Tarihe ne de Uluslararası İlişkilere bir faydası da bulunmamaktadır.Türkiye’ye karşı hadsiz ve hükümsüz olan 'Sözde Soykırım'açıklaması en nazik ifade ile alçaklıktır.''dedi.