İbrahim Halil Kuş yazdı: Urfa’nın şansı Vali Abdullah Erin! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İbrahim Halil Kuş yazdı: Urfa’nın şansı Vali Abdullah Erin!

Bu haber 27 Nisan 2021 - 13:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Hepimiz şansa inanırız. Çünkü şans olması beraberinde bazı iyi şeyleri de getirir. Kişilerin şansı olduğu gibi şehirlerinde şansları vardır. Kadim memleketimiz Şanlıurfa’nın da birçok yönden şansı var diyebiliriz. Bereketli topraklarda yer alması, tarihi, coğrafik konumu gibi nedenlerden dolayı Şanlıurfa’mızı şanslı kentlerinde birisi sayabiliriz.

Ancak bana göre bunların yanında en önemli şans ise iyi yöneticiler ile idare edilmesidir. Şüphesiz kadim kent Şanlıurfa’nın en büyük şanslarından birisi de özlem duyduğumuz efsane Vali Recep Yazıcıoğlu tarzında bir yöneticin kente görev yapıyor olmasıdır.
Halkın Valisi Erin!Çoğu kişi bu yazdıklarımı okudukça aslında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’den bahsettiğimi anlamıştır. Çünkü Vali Abdullah Erin kente geldiği bu kadar zamandan sonra taraflı tarafsız herkesin sevgi ve saygısını çoktan kazandı. 21 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan 2017/10458 sayılı Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliği görevine atanan Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa halkının takdirini ilk andan itibaren toplamayı başardı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kente atandığı günden bu yana mesai içi mesai dışı demeden hem mülki amirlik görevini yürütüyor hem de Şanlıurfa halkı ile sık sık bir araya gelerek, halk adamlığı görevi yapıyor.
Şanlıurfaspor’un en büyük destekçisiDevlet adamı olmak sadece mülki ve idari işleri yürütmekle olmaz. Vali Abdullah Erin bunları en güzel şekilde yaparken, kentin marka değeri olan şeyleri de ihmal etmedi. Kentin en büyük simgelerinden olan Şanlıurfaspor’un geldiği gündne bu yana maçlarını takip edip bir taraftar gibi gol attığında alkışlayan Vali Erin aslında bu yaptıklarıyla bile “ben Şanlıurfa’da doğmasam da ben de Şanlıurfalıyım” diye söylüyordu.
Pandeminin kontrol mekanizmasıÇin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve etkilerini hala günümüzde de sürdüren koronavrüs salgını Şanlıurfa’da görülmeye devam ediyor. Vakaların kentimizde görülmeye başlandığı ilk günden bu yana Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Hıfzısıhha Kurulu ile beraber attığı adımlar ve aldığı kararlarla adeta birçok komşu kentimiz korodan kavrulurken, Şanlıurfa ise bu durumla karşılaşmadı.
İstihdamı unutmadıKente adım attığı günden bu yana eğitim, ekonomi, sosyal, kamu, kültürel, mülteciler gibi her türlü sorunda elini taşın altına koyan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ibreyi bu seferde istihdama çevirdi. Kentteki en büyük eksikliğin işsizlik olduğunu anlayan Abdullah Erin, kentte fabrika açılması, yatırımcı çekilmesi ve iş olanaklarının arttırılması adına kolları sıvadı.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya çıkarma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, birçok temasta bulunarak bakanlarla görüşmüş Şanlıurfa’daki istihdam ve altyapı ile ilgili görüşmeler gerçekleştirmişti.
Sınır ötesi çalışmalarHizmetlerini Şanlıurfa ile sınırlı tutmayan Vali Abdullah Erin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği operasyonlar ile terörden arındırılan Rasulayn ve Tel Abyad’ı da ihmal etmiyor. Devletin her türlü imkanını Suriyeli mazlumlara ulaştıran Vali Erin, sadece biz Urfalıların değil Suriyeli kardeşlerimizin de kalbinde yer edindi.