Hastane alanına konut yapılmasına mahkeme ‘dur’ demişti: İlan tekrar askıya çıktı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Hastane alanına konut yapılmasına mahkeme ‘dur’ demişti: İlan tekrar askıya çıktı

Bu haber 29 Nisan 2021 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi’nde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi’nde Sağlık Tesis alanı (hastane) olan toplamda 150 dönüm olup imar plan değişiklikleri ile konut alanına dönüştürülerek satılmak isteniyordu. TMMOB Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği’nin açtığı dava sonucunda yargı bu olaya “dur” demişti.
Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi’nde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi’nde Sağlık Tesis alanı (hastane) olan toplamda 150 dönüm olup imar plan değişiklikleri ile konut alanına dönüştürülerek satılmak isteniyordu.
TMMOB Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği harekete geçerek olayı yargıya taşıdı.
TMMOB Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği’nin açtığı dava sonucunda ilgili usulsüzlükler Danıştay kararı ile iptal edilmişti. Ancak Nisan 2021 tarih 3804 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanan plan değişiklikleri, 21.04.2021 tarihi itibarı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve ilgili muhtarlıklarda ilan askıya çıktı.
 
Yaşanan olaya TMMOB Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Selim Açar, tepki gösterdi.
“TEKRAR AYNI ŞEKİLDE KARŞIMIZA ÇIKMASINI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”
TMMOB Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Selim Açar, kararın tekrar karşılarına çıkmasına şaşırdıklarını belirterek, “Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi 3309 ada 1 parselde 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi 761 nolu parselde yaklaşık 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı (hastane) olan bu taşınmazlar toplamda 150 dönüm olup imar plan değişiklikleri ile Konut alanına dönüştürülerek satılmak istenmiştir. Odamızın açmış olduğu dava sonucunda; ilgili usulsüzlükler Danıştay kararı ile iptal edilmiştir. Aynı usulsüz uygulamalar maalesef yine karşımıza çıkmış bulunmaktadır. 9 Nisan 2021 tarih 3804 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanan plan değişiklikleri, 21.04.2021 tarihi itibarı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve İlgili Muhtarlıklarda ilan askıya çıkmış bulunmaktadır. Daha önce dava konusu olup İmar Kanunu ve ilgili mevzuatlarına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilen, bir şehrin geleceğini ilgilendiren bu tür uygulamaların, tekrar aynı şekilde karşımıza çıkmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.
 
“YEREL KAYNAKLARIN YEREL HALK İÇİN KULLANILMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORUZ”
İl Temsilcisi Açar, yerel kaynakların şehir halkı için kullanılmasının gerektiğini altını çizerek, “Gelinen noktada; bir şehrin donatı alanlarının o şehrin yaşayanlarına ait olduğunu teyit eden Danıştay’ın kesin kararının üzerinden üç ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen; yapılan plan değişikliğiyle bu şehrin geleceğini ilgilendiren donatı alanları satılıp başka illere harcanmak istenmektedir. Biz şehir plancıları odası olarak yerel kaynakların yerel halk için kullanılması gerektiğini savunuyoruz. Şanlıurfa’nın; değerli halkını, STK’larını, İlgili Muhtarlıkları, görüş ayırt etmeksizin tüm siyasi organlarını, şehrimizin geleceğini gasp etmek isteyen bu uygulamalara itiraz etmeye davet ediyoruz. 21.05.2021 tarihine kadar Karaköprü Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine itiraz dilekçeleri verilebilecek olup, halkımız itiraza yönelik teknik hususlarda odamızla irtibata geçebilirler. Bu bağlamda, daha önce olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de bu ve benzeri usulsüzlüklerin takipçisi olacağımızı,  hukuk ve adalete olan güvenimizi yitirmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz” diye konuştu.