Evren Sanayi Kooperatifi’nde neler oluyor! Başkan Adayı Polat seçimin yapılmasını istiyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Evren Sanayi Kooperatifi’nde neler oluyor! Başkan Adayı Polat seçimin yapılmasını istiyor

Bu haber 08 Nisan 2021 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa Evren Sanayi Kooperatifi Olağan Genel Kurulu pandemi nedeniyle ertelendi. Ancak birçok esnaf ve Başkan Adayı Halil Polat seçimin yapılmasını istiyor.
Evren Sanayi Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Şanlıurfa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla iptal edildi.
ÜYE VE ESNAFLAR RAHATSIZ!
Seçim iptal edildi edilmesine ancak kooperatifte sesler yükselmeye başladı. Birçok üye ve Evren Sanayi Sitesi esnafları seçimin bir an önce yapılması kanaatinde. Pandemi nedeniyle iptal edile seçimin ne zaman yapılıp yapılacağı ise merak konusu oldu.
23 YILDIR KOLTUKTA!
Mevcut Başkan olan ve seçimin ertelenmesi için perde arkasından çalıştığı iddia edilen Mustafa Arslan’ın 23 yıldır başkan olduğu biliniyor. Birçok üye ve Evren Sanayi Sitesi esnafları seçimin bir an önce yapılmasını ve kan değişiminin olması gerektiğini ifade ediyor.
HEM AK PARTİ YÖNETİMİNDE HEM KOOPERATİF BAŞKANI
Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın il başkanlığı koltuğuna oturmasından sonra yönetime giren birçok isim mevcut görevlerinden istifa edip kamuoyunun takdirini kazanmıştı. Başkan Adayı Halil Polat, AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Arslan’ın aynı zamanda oda Kooperatif başkanı olmasının etik olmadığını belirtti ve Mustafa Arslan’ı istifaya davet etti.
“İSTİFA ETMEDİ, İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR”
Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkan Adayı Halil Polat, Arslan’ın iki görevde yer almasının etik olmadığını ifade ederek, “Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan hem oda başkanı hem kooparatif başkanı. Aynı zamanda AK Parti yönetim kurulu üyesi. Yusuf AKtaşoğlu veya diğer kardeşlerimiz il yönetimine seçilince bulunduğu makamlardan, kurumlardan istifa etti. Ama bu başkanımız istifa etmedi, istifa etmesi gerekiyor. Dün İl Başkanımız Abdurrahman Kırıkçı’nın Cumhurbaşkanımıza Urfa’nın sorunlarını iletti. Bu sabah Mustafa Bey hem oda hem kooperatif üyelerine mesaj aracılığıyla sanki bu işi kendi yapmış gibi sahiplendi” dedi.
“SON DAKİKA YARIM SAAT KALA YANİ 16.30’DA ÜYELERE MESAJ ATARAK GENEL KURULUMUZ İPTAL EDİLDİ”
Kooperatifi Başkan Adayı Halil Polat, genel kurulun son dakikalarda iptal edildiğine dikkat çekerek, “Üçüncü ayın birinde Cumhurbaşkanımız genelge yayınladı. 2’de yürürlüğe girdi. Evren Sanayi Sitesi’nde 3’te Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne olağan genel kurulun yapılması için dilekçe verdi ve yaklaşık 33 gün süre var. Bu 33 gün süre içerisinde herhangi bir iptal herhangi bir şey yok. Emniyet ile biz diyalogdayız, oraya 150 tane polis görevlendirilmiş. Son mesai saatine yarım saat kala olması iş değil. Her ne kadar üye sayımızın yüksek olması veya bu dilekçenin kabul edilmemesi veya Valilik’in bunu iade etmesi bunlar hepsi gerekirken, son dakika yarım saat kala yani 16.30’da üyelere mesaj atarak genel kurulumuz iptal edildi. Biz burada il dışından seçmenlerimizi davet ettik. Burada otellerde günlerce bekleyen, uçak bileti alıp gelenler var. Otobüsle gelenler var, kendi araçlarıyla gelenler var. Bizim kooperatif üyesi olan babası vefat etmiş evlatlarımız oy vermek için 3-4 kişi gelen var. Bizim yapılan saha çalışmalarımız var. Bir de Evren Sanayi’de şu anda Mustafa Arslan’ın gitmesini isteyen esnaf var. Her şeyi bir tarafa bırakın, esnaf diyor ki bu adam gitsin. Bizde istiyoruz güzel bir seçim atlatalım demokrasi çerçevesinde” diye konuştu.
“O KADAR EMEK, O KADAR CEFA YAZIKTIR BİZİM YÖNETİMİMİZE, ARKADAŞLARIMIZA”
Başkan Adayı Polat, 33 gümdür yürütülen seçim çalışmalarının heba olduğuna vurgu yaparak,  “Biz şimdi gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gerek Valilik’e gerek İçişleri Bakanlığı İller Genel Müdürlüğü’ne dilekçelerimizi ilettik. Dilekçeler orada, dilekçe sonuçlarını bekliyoruz. Ama muhtemelen bayramdan sonra Covid’in düşmesi, yasakların tüm Türkiye’de olduğu gibi Urfa’da da olduğu için vaka sayısı düşer. Vaka sayısı düştükten sonra muhtemelen seçimimiz yapılabilir. Ama mevcut yönetim seçime bir yıl mı gider, iki yıl mı gider, olmaması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Mevcut yönetimden kaynaklanan bir sorun ama normalde Cumhurbaşkanı genelgesinde 300 ve üstü olan kooperatiflerin genel kurulları yapılamaz diye Valilik’lere gönderdiği bir genelge var. Bu genelge 01.03’te söyleniyor, 02.30’te yayınlanıyor, 03’te de Evren Sanayi yönetimi karar alıyor. Yani hep bir gün arayla oluyor. Eğer bu genel kurul olmayacaksa biz yaklaşık 33 gündür nasıl bir seçim çalışması yapalım? O kadar emek, o kadar cefa yazıktır bizim yönetimimize, arkadaşlarımıza” şeklinde konuştu.
“KOOPERATİF YÖNETMELİĞİNDE SEÇİMİ MEVCUT YÖNETİM BAŞLATIR, YÜRÜTÜR, BÜTÜN TOP KENDİLERİNDE”
Polat, son olarak seçim çalışmalarının mevcut yönetim tarafından yürütüldüğünü belirterek şöyel devam etti:
“Kooperatif yönetmeliğinde seçimi mevcut yönetim başlatır, yürütür, bütün top kendilerinde. Bunun sorumlusu bu arkadaşlardır. Sadece iki bakanlık temsilcisi gözetmen olarak orada hazır bulunması lazım. Kesinlikle toplantıya müdahale edilmez, edemezler. Herhangi bir olumsuz şeyde sadece tutanağa imzalarını atarlar.”