DEAŞ’a destek veren 2 kişiyle aynı ismi taşıyorlar! Urfalılar ABD yaptırımlarına maruz kaldı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

DEAŞ’a destek veren 2 kişiyle aynı ismi taşıyorlar! Urfalılar ABD yaptırımlarına maruz kaldı

Bu haber 15 Nisan 2021 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da DEAŞ terör örgütüne destek veren 2 kişiyle aynı ismi taşıyan amca Ahmet ve yeğen İsmail Bayaltun, ABD yaptırımlarına maruz kalıyorlar.
Şanlıurfa'da yaşayan ve ticaretle uğraşan amca ile yeğen, bu kentte 2. Ağır Ceza Mahkemesinde terör örgütü DEAŞ'a destek vermekten yargılanan ve aynı isimleri taşıyan iki kardeş Ahmet ve İsmail Bayaltun ile karıştırıldı.
Bu karışıklık amca ve yeğenin başını ağrıtmaya yetti. İthalat, ihracatla uğraşan amca ile yeğen, isim karışıklığı nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır ABD yaptırımları ile karşı karşıya kalıyorlar.
Şanlıurfalı amca Ahmet ve yeğen İsmail Bayaltun, karışıklığın giderilmesi için ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisine başvurdu.
Yaptırım listesine alındıkları için mal varlıkları dondurulan, bankalarla çalışamaz duruma gelen amca yeğen esnaf Türkiye’de çeşitli zorluklar karşı karşıya kalıyor.