Büyükelçi Önen :’Bayramı dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülkeyiz’ | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Büyükelçi Önen :’Bayramı dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülkeyiz’

Bu haber 23 Nisan 2021 - 15:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Emin Önen’den, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı;“Amacımız çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli gelecek bırakmak”

 
– Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçimiz Emin Önen mesajında, amacımız geleceğimiz olan çocuklarımız için ve onlara daha huzurlu ve güvenli gelecek bırakmak için olduğunu söyledi.
 
 
Bayramı dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülkeyiz
 
     Dünya'da bayramı bütün dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, “101 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliğini ilân ettiği tarih, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan bu günü, bu yıl da küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünya çocuklarıyla bir araya gelemeden kutlasak da bu anlamlı günün heyecanını ve coşkusunu tüm çocuklarımız ve milletimizle hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında aynı bayrak altında birlikte yaşayan, birbirleriyle kız alıp vermiş, akraba olmuş olan Türk-Kürt-Arap-Ermeni, hatta Alevi-Sunni ayrımı yapılmaksızın Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılan çalışmalarımızın hayırla sonuçlanması için çaba sarf etmekteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' düsturuyla Türk milletinin bağımsızlığını ve milli iradenin hâkimiyetini dünyaya ilan ederek açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, istikbal mücadelemizin ve bağımsızlığımızın öncüsü olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye idealiyle kenetlenen aziz milletimiz için daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmek, gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
 
 
Çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakacağız
 
     Urfalı Büyükelçi Emin Önen, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dedikleri gibi; Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin ülkemizin en kıymetli hazineleri olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Şanlı tarihimizden aldığımız gücü ve evlatlarımızın enerjisini bugünün dinamizmiyle birleştirerek 2023 ve gelecek hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu vesileyle, kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş olan tüm milletvekillerimize, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Tüm çocuklarımızın bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyoruz ve dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz. Milli egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 101. kuruluş yıldönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizi emanet ettiği çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.