Başkan Tüysüz,Koltuğunu Çocuklara Bıraktı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Başkan Tüysüz,Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

Bu haber 23 Nisan 2021 - 12:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu çocuklara devrederek, onların düşüncelerini aldı.

BAŞKAN TÜYSÜZ, KOLTUĞU ÇOCUKLARA BIRAKTI
 
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu çocuklara devrederek, onların düşüncelerini aldı.
 
Başkan Ahmet Tüysüz: “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Dünyadaki bütün çocuklarımızın bu bayramını kutluyoruz. Umut ediyoruz ki çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakalım” diyerek koltuğuna Hiranur Aslan’ı davet etti.
 
Hiranur Aslan ise başkanlık koltuğuna geçince ilk söyledikleri ile duygulandırdı. “Ben başkan olsaydım karton ve kağıt toplayan çocuklara yardım eder, onların tüm dileklerini gerçekleştirirdim dedi.
 
Ardından Hiranur Aslan halası tarafından tüm dünya çocukları için yazılan şiiri okudu.
 
Dinle kulak ver bu bizim bayramımız.
Çocukların bayramı
Dinle kulak ver.
Neden ağlıyor o çocuk
Oysa bugün gülmeli, mutlu olmalıydı
Oyun oynamalıydı
Neden çalışır o çocuk?
Elleri yağ kir
Oysa kalem tutmalı,
Yazı yazmalıydı
Dinle kulak ver
Neden okumuyor o çocuk?
 
Sonrasında başkanlık koltuğuna gelen bir diğer çocuk olan Erva Aslan ise; “Sokak çocuklarının daha iyi bir eğitim alacakları, istediklerini rahatlıkla alabilecekleri bir dünya olsun isterdim. Sokak çocukları çalıştırılmamalı, dilenmemeli. Zor şartlar altında olunsa bile onlar çalıştırılmamalıdırlar” dedi.
 
Son olarak çocuklara Başkan Av. Ahmet Tüysüz tarafından hediyeler verildi.
 
23 NİSAN İÇİN ANLAMLI BAĞIŞ
 
Ayrıca DEVA Partisi rutin gerçekleştirdiği “Kanınız DEVA Olsun” sloganı ile yola çıkarak 2. Dönem kan bağışı kampanyasını da 23 Nisan’a denk getirdi. Başkan Ahmet Tüysüz: “Daha önce DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak başlatmış olduğumuz Kanınız DEVA Olsun kampanyasının Ocak ayında ilkini gerçekleştirmiştik. Bugün ise kan verme periyodumuzu arkadaşlarımız ile birlikte devam ettirdik. Daha önce de söylemiştik; kan vermek pozisyonunda olmak şükrün ve sağlıklı olmanın bir ifadesidir. Bunun kıymetini de bilmek gerekir. Bundan sonra düzenli olarak kan vermeye devam edeceğiz ki, “Kanınız DEVA Olsun”. Katkı sunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.