Yeni ASKF Başkanı ve Genel Sekreter’den mesaj: Biz tüm kulüplerin başkanıyız | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Yeni ASKF Başkanı ve Genel Sekreter’den mesaj: Biz tüm kulüplerin başkanıyız

Bu haber 27 Mart 2021 - 16:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa ASKF Başkanı Adnan Yükselir ve Genel Sekreteri Murat Basyan, yaptıkları açıklamada tüm kulüplere hizmet edeceklerini ifade etti.
Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 15'inci Genel Kurulu bugün Şanlıurfa Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.
265 kişinin oy kullandığı genel kurulda 9 oy geçersiz sayılırken, Adnan Yükselir 138 oy aldı.
 
Mehmet Aktaşoğlu'nun 116 oy aldığı kongrede Adnan Yükselir Şanlıurfa Amatör Spor Federasyonu yeni Başkanlığına seçildi.
Şanlıurfa ASKF Başkanı Adnan Yükselir ve Genel Sekreteri Murat Basyan, kongre sonrasında Ruha Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.
 
“BANA OY VERSİN VERMESİN TÜM KULÜPLERİN BAŞKANIYIM”
Şanlıurfa ASKF Başkanı Adnan Yükselir, kendisine oy veren ve vermeyen her kulübe hizmet edeceğini ifade ederek, “Ben bütün mensuplarına teşekkür ediyorum, kongre öncesinde ve kongre sürecinde de bizimle çok ilgilendiler. Yanımızda oldular, onlara teşekkür ediyorum. Sizin de bildiğiniz gibi yaklaşık 1 yıldır sürekli ertelenen bir kongremiz vardı. Gerçekten hem bizi hem de spor kulüplerimizi epey bir yordu. Nihayet bugün sonuçlandı. Çok güzel, centilmence ve demokratik bir ortamda geçti. Mehmet Aktaşoğlu eski başkanımızdır, yıllarca kendisiyle beraber çalıştık, Allah ondan da razı olsun. Birbirimizin elini kaldırdık Netice de kazanan Urfa’nın sporu olacak. Bu işte zaten hiç kimsenin bir menfaati çıkarı da yok. Biz bu işi ferdi ve gönülden yapıyoruz. Bana oy vermeyenler açısından hiçbir sıkıntı yok çünkü ben hepsinin başkanıyım. Tabii ki iki liste olunca delegelerin bir kısmı oraya bir kısmı da buraya oy verdi. Ama bizim içim hiç fark etmez. Çünkü ben bugün seçildikten sonra bana oy versin vermesin tüm kulüplerin başkanıyım. Çok güzel projelerimiz var, yönetimdeki arkadaşlarımızda hepsi bu işte tecrübelidir” dedi.
“İLK TOPLANTIDA ONLARIN HEPSİNE GENEL BİR AF ÇIKARIYORUM”
Daha önceki dönemde askıda olan 10 kulübe de af geldiğini ifade eden Başkan Adnan Yükselir, “10 tane üye olmayan kulübümüz var. İlk toplantıda onların hepsine genel bir af çıkarıyorum. Hepsi tekrar üye olacak, buna Şanlıurfaspor’da dahil. Urfaspor’da üyemiz değil, üyelikten atılmış. Hepsine genel bir af çıkarıyoruz, hepsini tekrar üye ediyoruz. Bundan sonra benim kulübüm onun kulübü yok, herkes üye olacak” şeklinde konuştu.
 
“İKİ DÖNEM BAŞKAN OLAN BİR DAHA BAŞKAN OLAMAYACAK”
Tüzükte yaptıkları değişimde nedeniyle her başkanın görev süresinin en fazla iki dönem olduğuna dikkat çeken Yükselir, “Biz geçen tüzük tadilatı yaparken, bütün herkesin önü kapanmıştı. İki dönem yönetime girmeyenler aday olamıyordu. Madem biz bozduysak tekrar düzeltiriz. Şu anda artık isteyen herkes aday olabilir. Ben bunun dışında da bir madde daha getirdim. İki dönem başkan olan bir daha başkan olamayacak. 6 yıl bir proje üretemeyen başkanda o makamdan gitsin. Seviliyorsa, tekrar hizmeti varsa yönetime girebilir” diye konuştu.
 
“ASKF URFA’NIN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR”
ASKF Genel Sekreteri Murat Basyan, Şanlıurfa ASKF’nin kentin en büyük STK’sını olduğunu ifade ederek, “ASKF Urfa’nın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Hele de gençliğe hitap ettiği için daha önem arz ettiğini düşünüyoruz. Askıda olan 10 amatör kulübümüzü tekrar bünyemize alacağız. Tüzük tadilatı ile ilgili de tabii ki demokrasinin gereği olması gerek. İnsanların seçme ve seçilme hakkına kimsenin engel olmaması gerekiyor. Önemli olan yapacaklarımızla, yapacağımız projelerle delegelerimizin, spor kulüplerimizin ve başkanımızın gönlünde yer almaktır. İnsanların seçme ve seçilme hakkına karışmak tabii ki yanlıştır. Yanlışında neresinden dönülürse dönülsün kardır. Tüzük tadilatı ile ilgili gereken şeyler yapıldı. Ama artık ASFK Urfa’daki tüm amatör kulüplerim federasyonu olacak. Çünkü daha öce yapılan sistemde birçok hatalar vardı. Kendi derneğimizin iç tüzüğüne göre bütün spor faaliyetlerini yapabiliriz” dedi.
 
“BİZİM URFA GENÇLİĞİ İÇİN HAYALLERİMİZ VE HEDEFLERİMİZ VAR”
Genel Sekreter Basyan, Şanlıyrfa gençliği adına önemli projeleri olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Bugün salon sporları bizim için çok önem arz eden bir konudur. Salon sporlarında gençlerimiz çabuk başarılı endeksli yol alabilirler. Kulüplerimiz bütün spor dallarıyla ilgili herkes aktif olacaktır. Bizim Urfa gençliği için hayallerimiz ve hedeflerimiz var. İki değerli başkan yarıştı ama burada Urfa’nın sporu kazandı. Bize oy versin vermesin bu süreçten sonra bütün kulüplerimizi kucaklayacağız. 265 delegenin hepsi bizim her zaman kardeşimizdir. Spor adına hizmet etmişlerdir, kulüplerimizin hepsi bizimdir. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan ili olan Şanlıurfa’yı daha ileri çıtaya taşıyacağız.”

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig