Urfa’da bağımlılıkla ‘sözde’ mücadele ediliyor! Laf çok, icraat yok! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da bağımlılıkla ‘sözde’ mücadele ediliyor! Laf çok, icraat yok!

Bu haber 19 Mart 2021 - 15:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa İl milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay'ın daha önce defalarca yaptığı gibi Şanlıurfa’da ‘Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ toplantıları düzenledi. Toplantıların düzenlenmesine karşın yapılan çalışmalar ve Bağımlılıkla Mücadelede gözle görünür bir adım atılmaması ve icraata geçilememesi vatandaşların tepkilerine neden oluyor.
Şanlıurfa İl milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay'ın daha önce defalarca yaptığı gibi Şanlıurfa’da ‘Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ toplantıları düzenledi. Toplantıların düzenlenmesine karşın yapılan çalışmalar ve Bağımlılıkla Mücadelede gözle görünür bir adım atılmaması ve icraata geçilememesi vatandaşların tepkilerine neden oluyor.
Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan ve Sentetik uyuşturucu kullanımında ilk sıralarda yer alan Şanlıurfa'da, “Bağımlılıkla Mücadele” için belirlenen hedefler tutturulamazken, Yeşilay'ın uyşturucu hedefindeki gençlerin yerine salonlarda eğitimcilere seminer vermesi tepkilere neden oldu.
GÜNDEME GETİRİLMEKTEN ÖTEYE GEÇİLMİYOR
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay'ın birlikte düzenlediği ‘Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ toplantıları salon toplantılarından öteye geçilmediği ve Bağımlılıkla mücadelede Şanlıurfa’da uyuşturucu hedefindeki gençlere ulaşmada gözle görülür bir katkı sunmadığı ve bağımlılıkla mücadelede salonlarda gündeme getirilmekten öteye geçilmiyor.
Bağımlılığın sadece kullanan kişiyi değil, aileyi, sokağı, mahalleyi kısacası tüm toplumu maddi ve manevi kayıplar oluşturarak etkilediğini söyleyen vatandaşlar Yeşilay'ın bir an önce Şanlıurfa'daki eylem planını gözden geçirmesini istedi.
İŞTE YEŞİLAY VE MİLLİ EGİTİM'İN YENİ PROJESİ:
YEŞİLAY ŞANLIURFA ŞUBESİ 800 PDR ÖĞRETMENİNİ EĞİTECEK
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ve okullarda görev yapan 800 Rehber Öğretmene, ‘Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’ verecektir.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi Uygulama Protokolü’ kapsamında, Şanlıurfa’da, TBM eğitimi almayan Rehber Öğretmenlere yönelik Hizmet İçi Eğitim düzenlenecektir.
Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge üyesi Muharrem Çelik, düzenlenecek olan eğitimle ilgili İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’i bilgilendirdi. 22 Mart Pazartesi itibariyle başlayacak olan TBM eğitimi, farklı tarihlerde 12 ilçede devam edecektir. Eğitimin açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ve Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik katılım gösterecektir.
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, TBM eğitiminin gençlere, velilerimize ve ilimize hayırlı olmasını dileyerek, başlayacak olan eğitimin, genç potansiyelin fazlaca olduğu ilimiz için çok önemli olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail YAPICIER, 22 Mart'ta Haliliye ilçesi Urfa Lisesi salonunda yapılacak olan TBM eğitiminin açılışına katılacağını da belirtti.
TBM Eğitimi; Yeşilay tarafından eğitilen, Milli Eğitim Müdürlüğü PDR formatörleri tarafından verilecektir.