Şanlıurfalılar dikkat! Sürücü kurslarına taban fiyat geliyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfalılar dikkat! Sürücü kurslarına taban fiyat geliyor

Bu haber 03 Mart 2021 - 8:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da sürücü kurslarındaki eğitim kalitesinin artırılması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için taban fiyat uygulamasına geçilmesi amaçlanıyor.
( İbrahim Halil Kuş/Özel Haber)
Haksız rekabetin önüne geçilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve sürücü adaylarına eksiksiz eğitim verilebilmesi için Şanlıurfa genelindeki tüm sürücü kurslarında taban fiyat uygulamasına geçilmek için çalışma yapılacağı öğrenildi.
Doğrudan insanların can ve mal güvenliğini ilgilendiren bir iş yaptıklarını ve bunun kusursuz olması gerektiğini vurgulayan Şanlıurfa Sürücü Kursları Ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, kurslar arasında fiyat birlikteliği olmaması nedeniyle çok düşük ücretlere kursiyer kaydı yapılabildiğini ifade etti.
“DEDEKTİF FİRMASI, GÜNEYDOĞU SÜRÜCÜ KURSLARI VE EĞİTİMCİLERİ FEDERASYONU YÖNETİCİLERİ VE ŞANLIURFA İLİMİZDE FAALİYET GÖSTEREN SÜRÜCÜ KURSLARI TEMSİLCİLERİ İLE TOPLANTI YAPILACAK”
Şanlıurfa Sürücü Kursları Ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Şanlıurfa’daki sürücü kurslarının taban fiyata geçilmesi için toplantı yapacaklarını ifade ederek,  “Yıllardır Şanlıurfa’da sürücü kursları kayıt ücretlerinde herhangi bir zam yapmadılar. 81 ilimizin çoğunluğunda B sınıfı sürücü kursu kayıt ücreti 2000-2500 TL aralığında fakat Şanlıurfa ilimizde ne yazık ki her şey dâhil ibaresi ile maliye harçları ve sınav ücretleri dahil edilerek ancak 1.800-2.000 TL ile kayıt yapılmakta. Devlete ödenen yani maliye harcı ve sınav ücretleri 1.320 TL net bir ücret karşısında Şanlıurfa ilimizde alışkanlık haline gelen bir gelenekten ötürü her şey dâhil 1.800-2000 TL aralığında kayıt ücreti alınmaktadır. Devlete ödenen harcırahtan dolayı Şanlıurfa’daki sürücü kurslarımız ne yazık ki aldıkları ücret ile kâr değil zarar etmektedirler. Bu durum karşısında Şanlıurfa Sürücü Kursları Ve Eğitimcileri Derneği öncülüğünde 4 Mart 2021 Perşembe günü dedektif firması, Güneydoğu sürücü kursları ve eğitimcileri federasyonu yöneticileri ve Şanlıurfa ilimizde faaliyet gösteren sürücü kursları temsilcileri ile toplantı yapılacak ve her şey dâhil ibaresi fiyatlardan çıkarılıp yalnızca sürücü kursu kayıt fiyatı ile kayıt alınması için karar alınacaktır ve alınan karar sonrası Şanlıurfa’da ehliyet kayıt ücretleri kurs ücreti 2.000 TL olmak kaydı ile devlete ödenecek harçlar ile birlikte en ez 3 bin ile 320 TL olacaktır” dedi.
“DÜŞÜK FİYAT DEMEK 'EKSİK EĞİTİM' ANLAMINA GELİR”
Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası Şanlıurfa İl Temsilcisi Tuna Aksoy, taban fiyat uygulamasının verilen eğitime de katkı sunduğuna dikkat çekerek, “Bu uygulama hem sürücü kurslarının hem de kursiyerlerin lehine olacak. Şu anda eksik eğitim veren kurslar 1300 liraya öğrenci kaydı yaparken, kusursuz eğitim veren kurslar 1800 liraya öğrenci alıyor. Yapılacak düzenlemeyle Şanlıurfa’da bir fiyat belirlenecek. Hiçbir sürüsü kursu belirlenen taban fiyatın altında fiyat ilan edemeyecek. Ancak belirlenen fiyatın üzerinde öğrenci kaydı yapabilecek. Biz kurslar olarak öğrencilerimize bu eğitimleri vermek zorundayız. Fiyatlar çok fazla düşürüldüğü zaman istenen eğitimlerin verilmesi olanaksız hale geliyor. Çünkü kurs yetkilisi düşük fiyat verince bunu mutlaka bir yerden çıkarması gerekiyor. Düşük fiyat demek 'eksik eğitim' anlamına gelir. Bizde eğitim eksikliğinden kaynaklanan yanlışı geriye dönüp düzeltme şansı yok. Eksik eğitimin bedeli insan hayatıyla ödeniyor” diye konuştu.