Şanlıurfa’da Don ve Fırtına Uyarısı! Meteoroloji uyardı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da Don ve Fırtına Uyarısı! Meteoroloji uyardı

Bu haber 27 Mart 2021 - 6:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'da gece saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Şanlıurfa'da Don ve Fırtına Uyarısı! Meteoroloji uyardı
  Şanlıurfa'da gece saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Meteorolojinin dün yayımladığı kuvvetli sağanak uyarısı, yeni günde yerini kuvvetli rüzgara ve fırtınaya bıraktı. Gece saatlerinde etkili olmaya başlayan rüzgar, sabah saatlerinde ise pik seviyesine ulaştı.
Şanlıurfa'da etkili olan şiddetli rüzgar vatandaşlara zor anlat yaşatırken, vatandaşların soba zehirlenmesi, ağaç devrilmesi ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklar karşısında oldukça dikkatli olmasında fayda var.
Güneydoğu Anadolu'nun güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 Km/sa) eseceği beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ZİRAİ DON YAŞANABİLİR
Tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.