Papa’dan Urfalıları kızdıracak açıklama: Biz, İbrahim’in torunlarıyız | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Papa’dan Urfalıları kızdıracak açıklama: Biz, İbrahim’in torunlarıyız

Bu haber 09 Mart 2021 - 10:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in Irak ziyaretindeki bugünkü duraklarından biri de Zikar vilayetinin merkezi olan Nasiriye’de yer alan antik Ur kenti oldu. Papa Francis, "Birlik, beraberlik ve iman Ur’dan başladı. Biz, İbrahim’in torunlarıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizden ayrı çalışmamalıyız. Bu toprakları birlikte ihya edebiliriz" dedi.
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in Irak ziyaretindeki bugünkü duraklarından biri de Zikar vilayetinin merkezi olan Nasiriye’de yer alan antik Ur kenti oldu.
Ur kentinde Papa’yı Müslüman, Ezidi, Zerdeşti ve Hristiyan din adamları karşıladı. Papa’nın gelişi sırasında yerel folklor ezgileri ve ilahiler çalındı, Kur’an okundu.
Buradaki konuşmasına Ur kentinin İbrahim Peygamber ile ilişkisinden söz ederek başlayan Papa, “Birlik, beraberlik ve iman Ur’dan başladı. Biz, İbrahim’in torunlarıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizden ayrı çalışmamalıyız. Bu toprakları birlikte ihya edebiliriz” ifadelerini kullandı.
URFALILAR TEPKİ GÖSTERDİ
Papa Francis’in Hz.İbrahim'in doğduğu yerin Ur olarak adlandırması ise Şanlıurfalı vatandaşlıları kızdırdı. Öyle ki Hz. İbrahim'in doğduğu ve yaşamını sürdürüp ateşe atıldığı şehir Şanlıurfa olarak biliniyor.