Normalleşme başladı: Şanlıurfa turizmi canlanmaya başladı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Normalleşme başladı: Şanlıurfa turizmi canlanmaya başladı

Bu haber 09 Mart 2021 - 9:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, “Hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması İle bölgede turizm hareketliliği de başladı. Baharın gelişi ile birlikte turizmde bahar sezonumuz da başlamış oldu. Şuan Türkiye’de turizm hareketliliğinin gözdesi Şanlıurfa’daki Göbeklitepe, Karahan Tepe ve sıra gecelerinden dolayı Urfa merkezli Güneydoğu turları çok revaçta” dedi.
( Ahmet Can/Ömer Dodanlı)
Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası, 1 Mart itibariyle başlayan kontrollü normalleşmeden umutlu.
"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe, konik kubbeli evleri ve inanç turizminin önemli merkezlerinden Balıklıgöl'ü ve daha birçok tarihi yeri bünyesinde bulunduran Şanlıurfa'da turizmin, kontrollü normalleşme ile hareketlenmesi bekleniyor.
Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban ile 1 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme ile turizme etkisini konuştuk.
“URFA MERKEZLİ GÜNEYDOĞU TURLARI ÇOK REVAÇTA”
Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, yasakların kalkmasıyla beraber Şanlıurfa’ya turistlerin ilgi göstermeye başladığını ifade ederek, “ Sağlık Bakanlığı yeni verileri gösterdi ki Şanlıurfa, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri risksiz ve en güvenli yerleri olarak teyit edildi. Birçok seyahat acenteleri Urfa merkezli GAP turları veya Mezopotamya Turları diye ilana çıkıp tur satışları başladı. Otellere, seyahat acentelerine, turist rehberlerine, sıra gecesi için konukevlerine ve taşıma firmalarına rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması İle bölgede turizm hareketliliği de başladı. Baharın gelişi ile birlikte turizmde bahar sezonumuz da başlamış oldu. Şuan Türkiye’de turizm hareketliliğinin gözdesi Şanlıurfa’daki Göbeklitepe, Karahan Tepe ve sıra gecelerinden dolayı Urfa merkezli Güneydoğu turları çok revaçta. Tur ve seyahat planı yapan birçok gezgin, turist ve misafirler Urfa ve bölgemizi tercih ediyorlar” dedi.
 
“NİSAN VE MAYIS AYLARINDA TURİZM HAREKETİNİN DAHA DA ARTACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”
Başkan Çoban, Nisan ve Mayıs aylarında turizm hareketliliği beklediklerini belirterek, “Bu arada hem turizmciler hem de yöre insanı olarak maske, sosyal mesafe,  hijyen ve dezenfeksiyon işlemlerine azami ölçüde riayet etmek zorundayız. Şuanda Türkiye’nin risksiz ve en güvenli yeri olan Şanlıurfa ve bölgemizin pandemide bu güzel durumunun devam etmesine uymak zorundayız. Biz Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak üyelerimize pandemi koşullarında nasıl anlatım yapacakları, grubu nasıl daha pandemi koşullarında turizm yapılırın eğitimini verdik. Turizm hareketinin yasalara uygun, gelen misafirlerin memnun edilmiş şeklinde turun güzel bitmesi için Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, TUREB, Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ve TÜRSAB ve Şanlıurfa BTK Başkanlığı İle birlikte denetimlerimiz devam edecektir. İlerleyen aylarda özellikle Nisan ve Mayıs aylarında turizm hareketinin daha da artacağını öngörüyoruz” diye konuştu.