Meteoroloji harita paylaştı! Şanlıurfa ciddi azalma var | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Meteoroloji harita paylaştı! Şanlıurfa ciddi azalma var

Bu haber 05 Mart 2021 - 13:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Meteoroloji, 2021 yılı sıcaklık ve yağış ölçüm raporlarını yayınladı.Yağışlar İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli ve Karadeniz sahil kesimlerinde arttı. Diğer tüm bölgelerde ise azaldı. Muğla, Denizli, Burdur, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Konya, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde azalmanın yer yer yüzde 80'lerin üzerine çıktığı gözlendi.
Meteoroloji, 2021 yılı sıcaklık ve yağış ölçüm raporlarını yayınladı.
Raporda küresel iklim değişikliğinin etkilerini artırdığı gözlendi. Şubat ayı ortalama sıcaklığı uzun yıllar 3.4 derece iken, 2021 Şubat ayı 6.2 derece olarak ölçüldü. Bazı bölgelerde yağışlardaki düşüş yüzde 80'i aşarken 6 noktada ekstrem sıcaklık ölçüldü.
Yağışlar İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli ve Karadeniz sahil kesimlerinde arttı. Diğer tüm bölgelerde ise azaldı. Muğla, Denizli, Burdur, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Konya, Mersin, Gaziantep,  Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde azalmanın yer yer yüzde 80'lerin üzerine çıktığı görüldü.
Şubat ayında yağışlı gün sayıları İç Anadolu'nun iç kesimleri, Antalya, Mersin Adana, Hatay, Karaman, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde 5 günün altında gerçekleşti.