Kabine Toplantısı Sona Erdi !Erdoğan’dan ‘sokağa çıkma yasağı’ açıklaması | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Kabine Toplantısı Sona Erdi !Erdoğan’dan ‘sokağa çıkma yasağı’ açıklaması

Bu haber 29 Mart 2021 - 18:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası koronavirüs tedbirleriyle ilgili alınan tedbirleri açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Erdoğan, "Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir'' ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek" ifadelerini kullandı. Ramazan ayı ile ilgili yeni karar geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Milletimizle paylaştığımız reform gündemimizi belirlediğimiz takvime uygun şekilde yürüttük. Ekonomide cari açığının azaltılmasına üretimin güçlendirilmesine yönelik çok sayıda reformu hayata geçirdik. İnsan Hakları Eylem Planı'nı kamuoyuna sunduk. 3 hafta önce de ekonomi reformlarımızı kamuoyuna açıklamıştık.
Hukuktan ekonomiye uzanan reform programlarımızın takvimlerine uygun şekilde yürümesini sağlayacağız Bir bu reformlara sahip çıkacağız. En önemli reform başlığımız milletimize verdiğimiz sivil anayasa sözümüzdür. Anayasalar yaşayan metinler olduğu için elbette gerektiğinde değiştirilebilir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize kazandırdıklarını salgın sürecinde daha iyi gördük. Hızlı karar alma mekanizması ülkemizi bu dönemde pozitif yönde ayrışmasını sağlamıştır. Sistemi artık üçüncü yılına yaklaşan tecrübeler ışığında geliştirilmesi gerektiğinin farkındayız. Yeni anayasa için her türlü görüşe ve teklife açığız. Gelecek nesillerin bizi hayırla yad etmesini sağlayan yeni bir anayasayı ülkemize kazandıracağımıza inanıyorum. Yeni anayasa süreci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tahkimi açısından da bir fırsat olacaktır. Yeni anayasa hazırlama sürecinin mümkün olan en geniş uzlaşmayla yürümesi ve ortaya çıkan metnin de 84 milyonu kucaklaması şarttır.
Dünyanın en güzel ve kadim coğrafyasındaki bin yıllık varlığımızı sürekli güçlendiriyoruz. 
Salgınla mücadelede en önemli araçlardan biri olan aşılama çalışmalarında oldukça ileri bir seviyedeyiz. Tüm yatırımcılara bir kez daha sesleniyorum: Gelin Türkiye'ye yatırım yapın. Bugün yatırım yapanlar da çok kısa bir sürede aynı kazançları elde edeceklerdir. Ülkemizde yatırımların ölçek olarak iç piyasayı veya bölge pazarlarını aşarak küresel düzeyde tasarlanması ve gerçekleştirilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımıza evlerindeki altın ve dövizi, finans kuruluşları vasıtasıyla ekonomimize kazandırmaları çağrımı tekrarlıyorum.
Ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat temelleri üzerinde yükseltiyoruz. Tuzakları bozarak önümüzde çıkan engelleri birer birer aşarak yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi 2023 hedeflerine kavuşturmakta kararlıyız. Türkiye'nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini anlayanlar şimdi de gözlerini milletimizin birliğine dikmiştir. Milletimiz bu oyunu gördüğü için istiklali ve gözü gibi sakındığı evlatlarına emanet edeceği istikbali etrafında sıkı sıkıya kenetlenmiştir. Dünyanın pek çok yerinde başarıya ulaşan kirli siyasi ve sosyal bölücülük oyunu Türkiye'de tutmamıştır, tutmayacaktır.
Önümüzdeki dönemde pek çok alanda hayırlı gelişmeleri beraberce yaşayıp göreceğiz. Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi ve kendimizi bu hayırlı dönemde daha iyi hazırlamak için her zamankinden çok daha fazla çalışacağımıza biz inandık.