İçişleri’nden borç açıklaması: Yasaktan muaf sayılacaklar | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İçişleri’nden borç açıklaması: Yasaktan muaf sayılacaklar

Bu haber 02 Mart 2021 - 0:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – İçişleri Bakanlığı yapılandırma borçlarının son ödeme gününün bugün olması dolayısıyla borcunu ödeyecekler ve görevli personelin saat 24.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacağını belirtti.

İçişleri Bakanlığı saat 21.00'den sonra başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.
Vergi ve prim borçları yapılandırmalarının ilk taksit ödemesi için bugün son gün. İçişleri Bakanlığı cuma günü yayınladığı genelge ile vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağını belirtmiş ve ödeme yapmak isteyen vatandaşların hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştu.
İçişleri Bakanlığı konu hakkında yeni bir genelge daha yayınladı. Açıklamada, "Yapılandırma kapsamındaki borçların son ödeme süresi bugün saat 24.00'te sona ereceğinden, ödeme yapmak üzere vergi daireleri ile diğer kamu idarelerine gidecek vatandaşlarımız ile ödemelerin yapılması için açık bulundurulacak vergi dairelerinde ve kamu idarelerinde görevli personel, bugün 21.00'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasından gece saat 24.00'e kadar muaf tutulacaktır." denildi.
Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor. Ayrıca borçlar, banka hesabından havaleyle yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar ile vergi dairesi vezneleri aracılığıyla veya PTT şubelerinden ödenebiliyor.