İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Genelge O süreler uzatıldı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Genelge O süreler uzatıldı

Bu haber 03 Mart 2021 - 5:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İçişleri Bakanlığı, 81 ile "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge gönderdi.
İçişleri Bakanlığı, 81 ile "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge gönderdi.
Genelgede daha önce açılış saatleri 10:00 olan market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb. işyerlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde saat 07.00- 20.00 arasında açık olabileceği belirtildi.
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınıyla mücadele virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında daha önce valiliklere gönderilen genelgeleri ile bazı işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirildiği hatırlatıldı.
MARKET VE BAKKAL GİBİ İŞLETMELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ UZATILDI
Genelgede, saha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00- 20.00 saatleri arası olarak belirlendiği belirtildi.Genelgede ayrıca, vali ve kaymakamlarca belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/ İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacağı kaydedildi.