İbrahim Halil Kuş yazdı: Hiç beklemeyin, Büyükhatipoğlu’nu getirin | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

İbrahim Halil Kuş yazdı: Hiç beklemeyin, Büyükhatipoğlu’nu getirin

Bu haber 02 Mart 2021 - 7:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, görevinden istifa etmişti.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan adayı olarak aday gösterilen Abdurrahman Kırıkçı’nın ağabeyi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, görevinden istifa etme kararı almıştı.İstifa haberini Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin beyazgül, şu sözlerle duyurmuştu:
“Şehrimiz için Belediyemizin her kademesinde görev alan Genel Sekreterimiz Mahmut Kırıkçı; AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı adayımıza olan ailevi yakınlığından dolayı görevinden ayrılma kararı almıştır.
Bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler için kendilerine çok teşekkür ediyorum.”
VEKALET DAĞDEVİREN ATANMIŞTIŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine, Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Ferit Dağdeviren vekalaten atanmıştı. Elbette Ferit kardeşimizin yağacağı işten şüphemiz yok. Ancak Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisi olan ve yeri geldiğinde başkanı, belediyeyi ve hatta Şanlıurfa’yo temsil edecek halk ile belediye arasındaki köprüyü kuracak bir isme ihtiyaç var!
OKLAR HATİPOĞLU’YU GÖSTERİYORHepiniz şimdi kendi kendinize “bu saydığınız özelliklere sahip biri var mı?” diye sormuştur. Elbette var hem de bürokratlık yapmış ve Şanlıurfa adını Ankara’da yaşatmış birisi var: Uğur Büyükhatipoğlu.
Gelin Büyükhatipoğlu’nun neden Büyükşehir Genel Sekreterlik görevinin getirilmesi gerektiğini anlatan geçmişine beraber bakalım.
1991-1997 yıllarında DSİ 16. Bölge Müdürlüğü (Atatürk Barajı)'nda Kontrol Mühendisi ve 1997-2003 yıllarında Aplikasyon Metraj Şube Müdürü olarak görev almıştır. 2003-2006 yıllarında DSİ 15. Bölge Müdürlüğünde Atatürk Barajı Şube Müdürü, 2006-2011'de DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdür Vekili olmuştur.
2011-2014 tarihleri arasında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı aynı zamanda Şanlıurfa Teknokent Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Yine aynı yıllar arasında Şanlıurfa İl Özel İdaresinde Genel Sekreter görevi yapan Uğur Büyükhatipoğlu, Büyükşehir Yasası ile kurumun kapanması neticesinde ŞUSKİ Genel Müdürü olarak görev yapmış ve sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığında, Daire Başkanı olarak görev yapmış olup 27 Şubat 2016 Tarih ve 2016/88 Sayılı Kararname ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.
13 Şubat 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanan Büyükhatipoğlu, 18 Mayıs 2017 tarihi itibariyle TSE Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürüttü.
Peki, siz aziz Şanlıurfalı vatandaşlarımıza soruyorum?
Sizde geçmişi bu kadar başarılarla dolu bir insanı Şanlıurfa adına göreve davet etmek görevimiz değil mi?
Büyükhatipoğlu’nun gelip Şanlıurfa’ya da hizmet etmesi de boynunun borcudur.Büyükhatipoğlu’nu yakından tanıyan ve çay dostluğu yapmış biri olarak söylüyorum ki, söz konusu Şanlıurfa olunca görevin süresini beklemez ilk uçakla soluğu Şanlıurfa’da alır.
Hazır ortam bu kadar açıkken, görevi Büyükhatipoğlu’na önerin.
Zeynel Başkan’ın hedefleri ve Büyükhatipoğlu’nun yöneticiliğinin bir araya gelmesiyle Şanlıurfa’nın seviye atlayacağına zerre şüphem yoktur.
Biz gazeteci olarak öneri sunduk, yapmak da uygulamak da değerli yöneticilerimize düşer.