Hızlı tren gelemedi, uçak seferleri yetersiz! Urfa turizmi nasıl gelişecek? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Hızlı tren gelemedi, uçak seferleri yetersiz! Urfa turizmi nasıl gelişecek?

Bu haber 26 Mart 2021 - 7:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Koronavirüs tablosunda mavi kategori de yer alan ve en az vakaların görüldüğü şehirlerarasında yer alan Şanlıurfa’da hızlı trenin olmaması ve uçak seferlerinin yetersiz olması turizmi kötü etkiliyor.
Bünyesinde Balıklıgöl ve Göbeklitepe’yi barındıran ve her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Şanlıurfa’da turizm bu sene istenen düzeyde olmadı.
TURİSTLER ROTAYI BAŞKA ŞEHİRLERE ÇEVİRİYOR!
Pandemi bir yanadursun turizmin istenen düzeyde olmamasında şüphesiz en büyük etken hızlı trenin olmaması ve daha önceden yoğun olan uçak seferlerinin son zamanlarda azaltılmış olması. Hal böyle olunca da yerli ve yabancı turistler rotalarını başka şehirlere çevirmek zorunda kalıyor.
UÇAK SEFERLERİ DÜŞTÜ!
Kent turizminin baltalanmasında şüphesiz en önemli etken uçak seferlerinin düşük olması. 2020 yılında Türk Hava Yolları’nın İstanbul yeni Havalimanına düzenlediği karşılıklı Şanlıurfa seferleri, günde 2 seferden, 2021 yılında haftada 2 gün karşılıklı, diğer 5 gün ise günlük tek sefere düşürüldü. 2020 yılında Anadolu Jet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına haftada her gün 1 seferden, 2021 yılında haftada 5 gün tek sefere düşürüldü. 2020 yılında yine Anadolu Jet’in Şanlıurfa-Ankara seferleri ise her gün 2 seferden, 2021 yılında haftanın 7 günü tek sefere düşürüldü.
 Anadolu Jet’in 2020 yılında haftada 3 gün tek sefer düzenlediği Şanlıurfa İzmir seferi ise 2021 yılında tamamen kaldırıldı.
BU BİZİM BİR HIZLI TREN İŞİ VARDI AMA?
Şanlıurfa’ya trambüs geldi, kara tren geldi ama hızlı tren bir türlü gelemedi. Her yıl yapımına başlanacağı söylenen ama bir arpa boyu kadar yol alınamayan hızlı trenin olmaması da turizm açısından kente kötü yansıyor. Hızlı trenin olduğu şehirlerde birçok yeri turist günübirlik seferlerle kenti gezme imkanı buluyor.
TURİST URFA’YA NASIL GELECEK?
Hızlı trenin olmaması, uçak seferlerinin düşürülmesi ve Şanlıurfa siyasilerinin olayla ilgilenmemesi nedeniyle Şanlıurfa barındırdığı turizm kaynaklarından ve nimetlerinden bir türlü yararlanamadı.