Gündüz’den Güldür Güldür Show’a tepki: Yapılan hadsizliği şiddetle kınıyoruz | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Gündüz’den Güldür Güldür Show’a tepki: Yapılan hadsizliği şiddetle kınıyoruz

Bu haber 15 Mart 2021 - 9:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Güldür Güldür Show'un küpeli ve parmak arası terlik giymiş bir imamın da yer aldığı skeç imamları rahatsız etti. Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, “Dini ve milli değerlerimizle alay eden bu Şov Programının kaldırılması, kanal ve programı düzenleyenler hakkında yasal işlem yapılması için RTÜK’ü göreve çağırıyoruz” dedi.
Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür Show isimli eğlence programının son bölümünde yer alan bir skeç, imamları rahatsız etti.
Skeçteki rol gereği imam kostümüyle sahneye çıkan karakterlerden birinin küpeli olması ve parmak arası terlik kullanması imamların tepkisini çekti.
Konuyla ilgili konuşan Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, skeç için “Müslüman bir ülkede Müslümanlar için peygamber mesleğinin varisi konumundaki din görevlisinin camide cemaat namaz kıldırırken giydiği elbiseyi TV de Show malzemesi yaparak milletimizin dini değerleri ve dini inançları ile aşağılanarak dalga geçilmiştir” dedi.
 
“DİN GÖREVLİLERİMİZİ KİMSE ALAYA ALMA VE TOPLUMLA BAĞINI KOPARMA HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR”
Gündüz, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Güldür Güldür adlı Show programında dini ve milli değerlerimizin merkezinde ulvi görevi yerine getirirken giyilen sarık ve cübbe şov malzemesi haline getirilmek suretiyle imam-hatip görünümündeki kişiliğe şaklabanlık yaptırarak Milletimizin dini değerleriyle dalga geçilmiştir. Show TV’yi ve programın yapımcılarını şiddetle kınıyoruz ve derhal din görevlilerinden özür dilemeye davet ediyoruz.
Müslüman bir ülkede Müslümanlar için peygamber mesleğinin varisi konumundaki din görevlisinin camide cemaat namaz kıldırırken giydiği elbiseyi TV’de Show malzemesi yaparak milletimizin dini değerleri ve dini inançları ile aşağılanarak dalga geçilmiştir. Bu millete günün her saatinde doğumundan ölümüne kadar hizmet eden din görevlilerimizi kimse alaya alma ve toplumla bağını koparma hakkına sahip değildir.
Peygamber Efendimizin(sav) ifa ettiği ve Allah katındaki değerinden zerrece kuşku duymadığımız imamlık gibi yüce bir görevin alaya alınması bu görevi ifa edenleri hem üzmüş hem de rencide etmiştir.
Unutulmasın ki Cahiliye döneminde müşrikler ve inançsızlar başta Hz. Peygamber Efendimiz ve O’nun yanındaki müminlerle alay ediyorlardı; onları söz ve işaretle hakir görüp ezmeye ve aşağılamaya çalışıyorlardı. Burdan da anlaşılacağı gibi dini değerler ile istihza vb. Kişiyi dininden edebiliyor.
Mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerimde Allah (c.c) Hümeze Suresi 1. Ayetinde şöyle buyuruyor: “İnsanları arkadan çekiştiren, kaş göz işaretiyle alay eden her kişinin vay hâline!"(Hümeze, 104/1)
Dini ve milli değerlerimizle alay eden bu Şov Programının kaldırılması, kanal ve programı düzenleyenler hakkında yasal işlem yapılması için RTÜK’ü göreve çağırıyoruz.”