Fazla mı normalleştik? Urfa’da korkutan insan kalabalığı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Fazla mı normalleştik? Urfa’da korkutan insan kalabalığı

Bu haber 02 Mart 2021 - 13:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da bugün itibariyle normalleşme başladı. Normalleşme başladı başlamasına ancak sokaktaki kalabalık görenler, yeni pik endişesine kapıldı.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yeni normalleşme sürecine ilişkin kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 Mart tarihinde tüm detaylarıyla açıklandı. Normalleşmenin başladığı illerin belirlenmesinde; “ Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarına göre belirlenecektir” açıklaması yapıldı.
ŞANLIURFA DÜŞÜK RİSK GRUBUNDAN YER ALIYOR
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yeni normalleşme sürecine ilişkin kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 Mart tarihinde tüm detaylarıyla açıklandı. İller risk grubuna göre sınıflandırıldı. Şanlıurfa’da düşük iller kategorisinde yer aldı.
URFALILAR SOKAĞA AKIN ETTİ
Sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte vatandaşlar sokaklara akın etti. Balıklıgöl Platosu ve Haşimiye Meydanı’na çıkan vatandaşlar alışveriş ve yürüyüş yaptı.
SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI
Özellikle kent merkezine akın eden Şanlıurfalıların büyük bölümünün sosyal mesafeye dikkat etmediği gözlendi.
MASKE TAKMAYANLARDA OLDU
Şanlıurfalılar, özellikle kent merkezine ve aşağı Çarşı diye adlandırılan mekanlara akın etti. Özellikle park ve dinlenme alanlarına konulan banklarda maskeler çıktı, sosyal mesafe kurallarına çok fazla dikkat edilmediği gözlendi.
PİK GELEBİLİR Mİ?
Özellikle uzmanlar rehavete kapılmaması ve kurallara uyulması gerektiği noktasında sıklıkla uyarılarda bulunuyor. Ancak Şanlıurfa’da sokağa çıkan vatandaşların sosyal mesafeye uymadığı ve bazılarının ise maske takmadığı akıllara, “pik gelebilir mi?” sorusunu getirdi.