ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den Mirac Gecesi mesajı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den Mirac Gecesi mesajı

Bu haber 09 Mart 2021 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den Mirac Gecesi mesajı;“Mirac kandili, huzur ve birliğimize vesile olsun”

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Mirac Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Büyükelçimiz Emin Önen mesajında, Mirac’ın aklın bittiği, imanın başladığı yer olduğunu, mirac gecesinin birlik ve beraberliğimize, içimizdeki hainlerin ıslahına, İslam ülkelerindeki şiddet ve zulmün son bulmasına, huzur gelmesine vesile olması dileğinde bulundu.
Bilindiği gibi, Recebin 27. gecesidir. İsra suresinin ilk âyet-i kerimesinde de bildirilmektedir. Miraç Kandili 2021 yılında 10 Mart 2021 Çarşamba gününe denk gelmektedir. Resulullah Efendimizin göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. Mirac, aklın bittiği, imanın başladığı yerdir. Peygamberimizin (sallahü aleyhi vesellem) yüce makamlara yaptığı ulvi bir yolculuktur. Bu gecede Hz. Peygamber (sallahü aleyhi vesellem) ilahi davete icabet ederek, Cebrail ile birlikte önce Mescid-i Aksa'ya, daha sonra semalara ve 'Sidretül-Münteha' denilen yüce makama çıkarılmış ve kendisine melekut âleminin sırları gösterilmiştir. Diğer Peygamberlerin mucizelerinde olduğu gibi miraç hadisesi de insanoğlunun ufkunu açan ve ona ileride insanlık için maddi ve manevi açılım ve hizmetler gösteren bir mucize ve ilham kaynağıdır.

5 vakit namaz, Cenab-ı Allah'ın bize miraç hediyesidir
Miraç olayının Hadis-i Şeriflerle sabit olan Peygamber Efendimizin mucizelerinden biri olduğunu belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılınmış olup, Hz. Peygamberin ümmetine bahşedilen ilahi bir hediyedir. Dolayısıyla namaz, ibadet olarak dinimizin ilk emri, dinin direği, imanın göstergesi ve amellerin Allah'a en sevimli olanıdır. Miraç Gecesi, ilahi rahmete erişmek ve kulluk bilinci ile ibadet, dua ve niyazda bulunmak için müminlere bir fırsat vesilesidir. Bu sebeple, hata ve günahlarımızdan pişmanlık duyarak kendimiz, ülkemiz ve İslam âleminin huzuru için dua ve niyazda bulunalım. Bu münasebetle değerli hemşehrilerimizin, halkımızın, İslam âleminin Mirac Gecesini ve üç aylarını tebrik ediyor, bu gecenin İslam âleminin birlik ve beraberliğine, çevremizde cereyan eden şiddet ve zulmün son bulmasına, huzur ve barışın oluşmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz” dedi.
Tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir
Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Bu mübarek gecenin dünyamızı aydınlatmasını, yüreklerimize ebedi bir diriliş ve sonsuz bir huzur getirmesini diliyoruz. Bugün miracın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak bireyin, toplumun ve bütün insanlığın maddi-manevi yükselişi üzerinde yeniden düşünmeliyiz. Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Her sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan her insan, her türlü kin ve öfkeden, haset ve fesattan, gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara hatta bütün mahlûkata karşı mütevazı ve alçak gönüllü olmak zorundadır. Zira Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in ifadesiyle tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir. Tarih boyunca farklılıkları zenginlik olarak kabul etmiş bir medeniyetin mensupları olarak birbirimize her zamankinden daha çok hoşgörü göstermeliyiz. İdrak edeceğimiz Miraç Kandilinin bütün yaratılmışlara, yediden yetmişe bütün milletimize, İslam ümmetine ve tüm insanlığa hayır, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, bütün müminlerin bu aydınlık gecelerini tebrik ediyoruz” diye konuştu.
COVİD 19 virüsün salgın olarak sebep olduğu ölümcül hastalık için dua edelim
Şanlıurfalı Büyükelçi A. Emin Önen, “Miraç Gecesi, ilahi rahmete erişmek ve kulluk bilinci ile ibadet, dua ve niyazda bulunmak için müminlere bir fırsat vesilesidir. Bu sebeple, adeta evlerimize hapsolduğumuz bu mübarek gün ve gecede hata ve günahlarımızdan pişmanlık duyarak kendimiz, ülkemiz ve İslam âleminin huzuru için özellikle de şu sıralar dünyayı kasıp kavuran COVİD 19 virüsün salgın olarak sebep olduğu ölümcül hastalıktan bir an evvel kurtulup normal yaşantımıza dönmek için dua ve niyazda bulunalım. Bu münasebetle vatandaşlarımızın, İslam âleminin Mirac Gecesini ve 3 aylarını tebrik ediyor, bu gecenin İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz” diyerek Şanlıurfalı hemşehrilerinin mübarek Mirac Gecesini tebrik ettiğini ve hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti.
Miraç olayı
     Hadis-i Şeriflerle sabit olan Peygamber Efendimizin mucizelerinden biridir. Resulullah efendimizin göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir.
Mirac, aklın bittiği, imanın başladığı yerdir. Recebin 27. gecesidir. İsra suresinin ilk âyet-i kerimesinde de bildirilmektedir. Sevgili Peygamberimizin yüce makamlara yaptığı ulvi bir yolculuktur. Bu gecede Hz. Peygamber Efendimiz ilahi davete icabet ederek, Cebrail ile birlikte önce Mescid-i Aksa'ya, daha sonra semalara ve 'Sidretül-Münteha' denilen yüce makama çıkarılmış ve kendisine melekût âleminin sırları gösterilmiştir. Diğer Peygamberlerin mucizelerinde olduğu gibi miraç hadisesi de insanoğlunun ufkunu açan ve ona ileride insanlık için maddi ve manevi açılım ve hizmetler gösteren bir mucize ve ilham kaynağıdır.
Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılınmış olup, Sevgili Peygamberimizin ümmetine bahşedilen ilahi bir hediyedir. Dolayısıyla namaz, ibadet olarak dinimizin ilk emri, dinin direği, imanın göstergesi ve amellerin Allah'a en sevimli olanıdır. Üç ayların ilki olan Recep ayının 27. gecesine tekabül eden Miraç Gecesi, ilahi rahmete erişmek ve kulluk bilinci ile ibadet, dua ve niyazda bulunmak için müminlere bir fırsat vesilesidir.