Ak Parti Başkanı Deveci sulama birliklerini topa tuttu: Yuh olsun! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ak Parti Başkanı Deveci sulama birliklerini topa tuttu: Yuh olsun!

Bu haber 06 Mart 2021 - 7:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – AK Parti Bozova İlçe Başkanı Deveci, Şanlıurfa tarihinde görülmemiş bir eleştiri sulama birliklerini eleştirdi.
AK Parti Bozova İlçe Başkanı Deveci, DSİ GAP 15.Bölge Müdürü Mahmut Berber, çiftçi, muhtar ve sulama birlikleri yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.
“SULAMA BİRLİĞİ ÇİFTLİK DEĞİL”
Düzenlenen toplantıda gelir gider tablosu da ortaya çıkınca AK Parti Bozova İlçe Başkanı Deveci adeta gördükleri karşısında çileden çıktı. Ortaya çıkan gelir gider tablosuna isyan eden Deveci, “Sulama birliği çiftlik değil; hiç kimsenin çiftliği olmasına da müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Bozova İlçe Başkanı Deveci’nin açıklamalarından satır başları ise şöyle:
“CİNS KÖPEKLERİN BAKIMI İÇİN ÖZEL İŞÇİ TUTULUYOR. YUH OLSUN!”
“DSİ Bölge Müdürümüz ile Çiftçi ve Muhtarlarımızın katıldıkları toplantıyı Sulama Birliğinde gerçekleştirdik. Sorun anlaşılmıştır…Sulama Birliği Başkanı iddiasına göre 56 personelin gideri 5 trilyon 850 bin TL’dir. Aylık Kişi başı 8.700 TL’ye tekabül etmektedir. Yuh olsun!
Her akşam işçi servisi hariç Sulama Birliğinin 5 aracıyla Urfa’daki evlerine gidip- gelmektedirler. Yuh olsun! 500.000 TL’ yol yapıldığını iddia ediliyor. Ortada yol yok. Yuh olsun!  60 km ötede bulunan Urfa merkezde bürü tutulmuş. Urfa’da ne bir hidratımız var ne de çiftçimiz var. Bu büronun gereksizliğine göz yumuluyor. Yuh olsun! Cins köpeklere çiftçinin parasıyla mama yediriliyor. Yuh olsun! Cins köpeklerin bakımı İçin özel işçi tutuluyor. Yuh olsun!”
“ANA GİDER KALEMİ OLAN ELEKTRİK BEDELİ DURURKEN PARA ÇARÇUR EDİLİYOR”
“Çiftçinin 11.000 dönüm şeker pancarı henüz yeşermeden toprakta çürümeye bırakıldı. Yuh olsun!
Binlerce dönüm buğday, arpa ve biberinin heder olmasına sebep olanlara göz yumuluyor. Yuh olsun! Ana gider kalemi olan elektrik bedeli dururken para çarçur ediliyor. Yuh olsun!
Çiftçinin alın terinin çar-çur edilmesine göz yumuluyor. Yuh olsun! Yaylak ovasında binlerce dönüm sulu araziye sulama birliği yüzünden Fıstık ekildi. Yuh olsun!”
“ASIL, BU ŞEBEKEYİ BURADA TUTAN YA DA TUTANLARA VE ARKASINDA DURANLARA YUH OLSUN”
“Asıl, bu şebekeyi burada tutan ya da tutanlara ve arkasında duranlara yuh olsun!
Bu şebekenin arkasında durup, bir yandan da hükümeti eleştirenlere de yuh olsun!
Çiftçinin emeklerinin hiçe sayılması karşısında kafamızı kuma gömmeyeceğiz. Bu işin takipçisi olacağız. Sulama birliği çiftlik değil; hiç kimsenin çiftliği olmasına da müsaade etmeyeceğiz.”