Urfa’da havalar soğudu! Yerel kürke olan rağbet arttı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Urfa’da havalar soğudu! Yerel kürke olan rağbet arttı

Bu haber 06 Şubat 2021 - 12:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da son zamanlarda havaların soğumasıyla beraber geçmişten bugüne özellikle orta yaş vatandaşların tercihi olan yerel kürke rağbeti artırdı.
Şanlıurfa'da özellikle 90 öncesi orta yaş vatandaşların ısınmak için tercih ettikleri kürkler  son zamanlarda yeniden rağbet görmeye başladı.
Genel olarak içerisinde kuzu derisi ve yünü kullanılan kürkler yeniden gündeme geldi. 200 TL ile 600 TL arasında değişen fiyatlarıyla alıcı bulan kürklere yine her zaman olduğu gibi orta yaşlı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Kürklerin soğuk havada oldukça iyi ısıttığını belirten vatandaşlar; "1990 yılı öncesi bu kürkleri oldukça sık giyiyorduk. Fakat 1090 sonrası yaşanan hazır giyim sektöründeki gelişmeler ne yazık ki bu gibi giysileri geride bıraktı birçok vatandaş ucuz olması nedeniyle hazır giyimde montları tercih etti. Fakat bu kürkler yeni model montları oranla çok daha sağlıklı ve dayanıklı uzun yıllar giyilebilir ve soğuğu hafta yansıtmaz geçmiş yıllarda olduğu gibi günümüzde de biz bu Kürkleri tercih ediyoruz umarız bizden sonraki nesil de bu kürkleri tercih eder" şekline konuştular.