TÜİK 4 milyon işsiz dedi! Yalçınkaya 20 milyon ‘işsiz var’ dedi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

TÜİK 4 milyon işsiz dedi! Yalçınkaya 20 milyon ‘işsiz var’ dedi

Bu haber 25 Şubat 2021 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2020 dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, Kasım 2020'de bir önceki yılın aynı dönemine göre 303 bin kişi azalarak 4 milyon 5 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise katıldığı bir programda işsizlik sayısını 20 milyon olarak açıkladı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2020 dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.
TÜİK 4 MİLYON OLARAK AÇIKLAMIŞTI
Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, Kasım 2020'de bir önceki yılın aynı dönemine göre 303 bin kişi azalarak 4 milyon 5 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Aynı dönemde işsizlik oranı 0.9 puanlık azalışla yüzde 12.9 seviyesinde gerçekleşti.
YALÇINKAYA’YA GÖRE TÜRKİYE’NİN 4’TE 1’İ İŞSİZ
Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise geçtiğimiz günlerde sosyal medya uygulaması Facebook üzerinde yayın yapan bir programa katılmıştı. Programda konuşan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Türkiye’deki işsizlik oranını 20 milyon olarak açıklamıştı. Vatandaşların ise Yalçınkaya’nın açıklaması üzerine kafası karıştı.
İşte Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın o açıklaması: