Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Son 3 yılda Urfa’da 150 milyon ihracat yapıldı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Son 3 yılda Urfa’da 150 milyon ihracat yapıldı

Bu haber 11 Şubat 2021 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi. Bakan Pekcan, ilk olarak Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya geldi.
Bakan Ruhsar Pekcan, hava yoluyla GAP Havalimanı’na geldi. Bakan Pekcan’ı havalimanında İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, siyasiler ile kamu idare amirleri katıldı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ilk olarak Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti.
“ŞANLIURFA’NIN İHRACATINA BAKTIĞIMIZDA SON 3 SENEDE 150 MİLYON DOLARLIK BİR İHRACAT VAR”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Şanlıurfa’da son 3 yılda 150 milyon dolarlık bir ihracat olduğunu ifade ederek, “Şanlıurfa’mızla ilgili diğer konuları da iş insanlarımızla, sayın milletvekillerimizle, oda başkanlarımızla, esnaf temsilcilerimizle verimli bir toplantı geçirmeyi arzu ediyoruz. Şanlıurfa’dan da 15 bin 842 esnafımız başvuruda bulunmuş. Şanlıurfa’ya 14 milyon bir ödeme gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Son 2 senede Şanlıurfa’ya ihracat desteleri verdiğimizi görüyoruz. İhracat krediler kapsamında 2020 yılında Şanlıurfa’ya 5,7 milyon dolar ihracat desteği verilmiş. Yine Şanlıurfa’nın ihracatına baktığımızda son 3 senede 150 milyon dolarlık bir ihracat var ki, bunu da iş insanlarımızla da konuşacağız. Şanlıurfa’da 513 firma tespit ettik. Demek ki Şanlıurfa’da ihracat potansiyeli olduğu halde ihracat yapamayan firmalar var. Onlarda bilmiyorlar, biz içinde miyiz değil miyiz? Biz onlara ihtiyaç analizi yapacağız. Niçin ihracatçı olamadıklarının tespitini yapacağız ve 6 süreyle onları taleplerine uygun montörlerle eşleştirerek 6 ay süreyle eğitimler vereceğiz” dedi.