ŞİHA-DER Başkanı Dodanlı: Biz çıkar değil halkın tarafıyız! | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

ŞİHA-DER Başkanı Dodanlı: Biz çıkar değil halkın tarafıyız!

Bu haber 23 Şubat 2021 - 13:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneği (ŞİHADER) Başkanı Ömer Dodanlı, “Akçakale Belediyesi kendisine yönelik eleştiri yapan basın mensuplarına içindeki nefretini bir kez daha kusmuştur. Şunu bilsinler ki yayın hayatımız boyunca ve bundan sonra biz çıkar değil halkın tarafıyız” dedi.
Ruha Haber Ajansı Akçakale Belediyesi’nde yaşanan skandalları defalarca kaleme aldı. Bugün ise ihale yoluyla alınan lavabo, ayna ve hela hortumu için ihaleye çıktı. Ruha Haber Ajansı’da tarafsızlık ilkesi doğrultusunda yapılan ihaleyi “Akçakale’de bir vurgun daha mı! Lavabo, ayna, hela hortumu..!” isimli haberle duyurdu.
Haberden sonra Akçakale Belediyesi’nden ihale ilgili gerekli mevzuat ve belgelerle kamuoyunu aydınlatmak için açıklama beklenirken, belediye komik bir açıklamayla habere cevap verdi.
Akçakale Belediyesi’nin yaptığı komik ve nefret kusan açıklamasına bir cevapta Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneği (ŞİHADER) Başkanı ve Ruha Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Ömer Dodanlı’dan geldi.
“KAMUOYUNA GAZETECİLİK GEREĞİ BELGELERİN TÜM GERÇEKLİĞİYLE AÇIKLANMASI GEREKMEZ Mİ YALÇINKAYA”
Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneği (ŞİHADER) Başkanı ve Ruha Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Ömer Dodanlı, ihalenin tüm belgeleriyle kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirterek, “Ruha Haber Ajansı belki Akçakale Belediyesi bihaberdir ama kurulduğu günden bu yana kentin menfaatlerini gözetmiş, her zaman tarafsızlık ilkesi doğrultusunda nerede yanlış varsa orada durmuştur. Bu tarafsızlık ilkesi doğrultusunda adını tüm ilkeye skandallarla duyuran Akçakale Belediyesi’ndeki ihaleyi kaleme aldı. Biz yaptığımız haber gereği tüm ihalenin belgeleriyle kamuoyuna açıklanmasını beklerken, Akçakale Belediyesi’nden komik ve bir o kadar da nefret dolu bir açıklama yapıldı. Üstelik açıklamada ne ihale miktarı belirtildi ne de diğer detayları. Kamuoyuna gazetecilik gereği belgelerin tüm gerçekliğiyle açıklanması gerekmez mi Yalçınkaya?” dedi.
“YETİMİN TEK KURUŞUNUN BAŞKASINA GİTMESİNE NE GAZETECİ OLARAK NE DE İNSANİ OLARAK İZİN VERMEYECEĞİZ”
Başkan Dodanlı, gazetecilik ilkesi gereği her zaman haktan yana taraf tutacaklarını ifade ederek,  “Belediye gibi devletin ciddi bir kurumunun mahalle ağzıyla yapılan açıklama ancak kendilerinin nefretinin dışa vurumudur. Kendilerinin yaptıkları komik ve nefret açıklama ancak kendilerini bağlar. Unutulmasın ki Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya daha birkaç gün önce kadınlara hakaret ile gündeme gelmişti. Biz Ruha Haber Ajansı olarak her zaman hakkın yanında olmaya, bu Akçakale Belediyesi de olsa başka bir kurumda olsa yetimin tek kuruşunun başkasına gitmesine ne gazeteci olarak ne de insani olarak izin vermeyeceğiz. Akçakale Belediyesi kendisine yönelik eleştiri yapan basın mensuplarına içindeki nefretini bir kez daha kusmuştur. Şunu bilsinler ki yayın hayatımız boyunca ve bundan sonra biz çıkar değil halkın tarafıyız. ” diye konuştu.