Ömer Dodanlı yazdı: İftira haysiyet yoksunluğudur | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Ömer Dodanlı yazdı: İftira haysiyet yoksunluğudur

Bu haber 16 Şubat 2021 - 21:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bizler gazeteciyiz, yanlış gördüğümüz her şeyin karşısında durduğumuz gibi iyi olan şeylerinde yanında saf tutmalıyız. Bunun adı ne yancılık ne de taraftarlıktır. Bunun adı yanlışa dur demek doğruya bel vermektir.
Burada bu cümle dursun, biz konumuza ufaktan bir giriş yapalım.
Malumunuz Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeynel Abidin Beyazgül öncülüğünde Açıksu Caddesi’nde çalışmalar başlatıldı. Açıksu Caddesinde, yeşil alan üzerinde işgalleri önlenerek, yeşil alan üzerinde işgal edilmiş kahvehanelerin hakkı ödenerek kamulaştırılıp yol açıldı. Şimdi bir kahvehane sahibinin hakkından daha fazlasını talep etmesi ve buna iftira atarak ulaşmak istemesine müsaade edilmedi ne Zeynel Abidin Beyazgül tarafından ne de Büyükşehir Belediyesi tarafından.
Buraya kadar her şey doğal akışında ilerledi. Ta ki birkaç gün öncesine kadar. Başını ulusal birkaç medyanın çektiği bir algı ve iftira kampanyası başlatıldı. Zeynel Abidin Beyazgül’den başlanan iftiralar oğluyla devam etti, oğluyla yetinmeyen iftiracılar olayı Beyazgül’ün yakınlarına kadar götürdü.
Şimdi burada şunu söylemek istiyorum. İftira diyorum çünkü bunlar aleni birer iftira. İftira olmasaydı bunu yayanlar böyle sosyal medyada atıp tutmak yerine direk yargı yoluna gider biz bile bunu haber yapardık. Ancak ellerinde herhangi bir belge olmadığını sadece ben değil tüm Şanlıurfa kamuoyu biliyor.
Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İspat edilmeyen ve gerçek sebebi aslında elde edemediği rant olduğu anlaşılan iftiralar her zaman sahibine geri döner.
Hakkından fazlasını almak, iki yakınını işe koymak veya herhangi bir menfaat temin etmeyi sağlamak için iftiralara başvurmak ahlaksızlıktır.
Başkanın, "Kimin rantına engel olduysam şahsıma ve aileme iftira attı." sözü şehirdeki isyanın dışa vurumudur. Herkesçe biliniyor ki, İftira haysiyet yoksunluğudur.
Büyükşehir belediye başkanına yönelik iftira ve ağır ithamlara karşı ne başkanın kadrosundan ne de teşkilattan cevap gelmemesi açıkça bizleri derinden de üzmüştür. Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa için elini taşın altına koyuyorsa Ömer’inden Hasan’ına, teşkilatından Eyyübiyeli’sine kadar tüm Şanlıurfalılar da elini taşın altına koymalıdır.
Kişisel menfaat elde etmek için iftira ve şantaja başvuranlar ancak ve ancak şehrin imajına, gelişimine zincir vurmak isteyenlerdir.
Ses tonundan, kendine olan güveninden ve en önemlisi dik duruşuyla böyle bir iftiranın açıklanması halinde istifa edeceğini söyleyen, böylesine bir insana sahip çıkmak gerekir.
Rahmetli Emin Beyazgül onu böyle yetiştirmiştir.
Zeynel başkan kimsenin hakkını asla yemez… Fakat devletin kuruşunu da zinhar kimseye yedirmez bunu kendisini yakından tanıyan biri olarak söylüyorum.
Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok.
Zeynel Abidin Beyazgül çalışmaya, onlar iftira atmaya devam edecek.