O oranlar açıklandı! Şanlıurfa en düşük il oldu | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

O oranlar açıklandı! Şanlıurfa en düşük il oldu

Bu haber 05 Şubat 2021 - 15:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları 2020 verilerine göre Sinop'un 41,4 yaş ortalaması ile en yüksek ortanca yaş değerine sahip il olduğu belirlendi. rtanca yaşın illere ve cinsiyete göre dağılımı incelendiğindeyse, erkeklerde 40,2 ile Sinop en yüksek ortanca yaşa sahip olan il olurken, 20 ile Şanlıurfa en düşük ortanca yaşa sahip olan il oldu. Kadınlarda 42,7 ile Sinop yine en yüksek ortanca yaş değerine sahip olan il olurken, Şanlıurfa
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları 2020 verilerine göre Sinop'un 41,4 yaş ortalaması ile en yüksek ortanca yaş değerine sahip il olduğu açıklandı.
TÜİK tarafından yapılan çalışmada da Sinop'un 41,4 yaş ortalaması ile en yüksek ortanca yaş değerine sahip olduğu görüldü. Sinop'u, 40,6 ile Balıkesir ve Kastamonu izledi. Ortanca yaşın illere ve cinsiyete göre dağılımı incelendiğindeyse, erkeklerde 40,2 ile Sinop en yüksek ortanca yaşa sahip olan il olurken, 20 ile Şanlıurfa en düşük ortanca yaşa sahip olan il oldu.
Kadınlarda 42,7 ile Sinop yine en yüksek ortanca yaş değerine sahip olan il olurken, Şanlıurfa ve Şırnak 20,9 ile en düşük ortanca yaş değerine sahip olan iller oldu.