Normalleşme için hazırlıklar başladı! Şanlıurfa normalleşecek mi? | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Normalleşme için hazırlıklar başladı! Şanlıurfa normalleşecek mi?

Bu haber 22 Şubat 2021 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın normalleşme adımlarının mart ayında atılacağına ilişkin açıklaması esnafta büyük heyecan yarattı. Vaka sayılarının düşük olduğu illerde kontrollü bir şekilde işletmeler açılacak. Normalleşmeye en yakın iller vaka sayılarına bakıldığında Şırnak, Hakkari ve Bitlis olarak görünüyor. Şanlıurfa’nın ise normalleşip normalleşmeyeceği ise henüz bilinmiyor.
Salgın tedbirleri sebebiyle aylardır işine ara vermek zorunda kalan esnafı rahatlatacak adımlar ise bir takım kriterler göz önünde bulundurularak atılacak. Normalleşme sürecinde en büyük kriter ise illerin vaka ve aşı oranları olacak.
İLLERDE ANA KRİTER VAKA SAYILARI
Vaka sayısı ve aşılanma oranları göz önünde bulundurularak iller 'düşük', 'orta', 'yüksek' ve 'çok yüksek riskli' olarak sınıflandırılacak ve illerin normalleşme takvimi buna göre şekillenecek.
Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller düşük riskli, yüz binde 11-35 arası vaka olan iller orta riskli, yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller yüksek riskli, yüz binde 100'ün üstünde vaka seyri görülen iller ise çok yüksek riskli olarak belirlenecek. Düşük riskli iller "mavi", orta risk "sarı", yüksek risk "turuncu", çok yüksek risk "kırmızı" ile gösterilecek.
ŞANLIURFA ORTA RİSKLİ GRUPTA YER ALIYOR
Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller: Batman, Van, Mardin, Muş, Diyarbakır, Kars, Siirt, Afyonkarahisar, Çankırı, Iğdır, Gaziantep, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Uşak, Kastamonu, Kırşehir, Eskişehir, Denizli, Sivas, Isparta, Karabük, Bursa, Aydın, Çorum, Bilecik, Ankara.
NORMALLEŞECEK MİYİZ?
Şanlıurfa’nın da 1 Mart’ta başlayacak olan normalleşme ile ilgili adım atıp atmayacağı ise henüz merak konusu. Kentteki yetkililerden normalleşme ile ilgili bir açıklama yapılmadı.