Gizem devam ediyor! Göbeklitepe’deki metal blok nöbeti devam ediyor | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Gizem devam ediyor! Göbeklitepe’deki metal blok nöbeti devam ediyor

Bu haber 06 Şubat 2021 - 14:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Göbeklitepe’ye kim tarafından dikildiği belli olmayan ve gizeme neden olan metal bloğun yanında güvenlik güçleri nöbet tutmaya devam ediyor.
Şanlıurfa’da 12 bin yıllık geçmişiyle ‘tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen Göbeklitepe’nin bulunduğu Örencik Mahallesi yakınlarındaki bir tarlada, sabah saatlerine 3 kenarı bulunan 3 metre uzunluğunda 45 santim genişliğinde metal blok bulunmuştu.
ÜZERİNDE GÖKTÜRK ALFABESİYLE YAZILAR VAR!
Güvenlik güçleri, Göktürk alfabesiyle, 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' yazılı metal bloğun kim ya da kimler tarafından araziye dikildiğini araştırıyor.
Araziye dikilen metal bloğu gören mahalleli, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri çevrede önlem alırken, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri de blokta inceleme yaptı.
ARAŞTIRILIYOR
Metal bloğun etrafına güvenlik şeridi çekildi. Jandarma ekipleri, metal blok etrafında nöbet tutmayı sürdürüyor. Öte yandan güvenlik güçleri özel ekip kurarak metal bloğun kim veya kimler tarafından bırakıldığını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.