Esnafın beklediği gevşeme ne zaman olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Esnafın beklediği gevşeme ne zaman olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Bu haber 02 Şubat 2021 - 8:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın dört gözle beklediği kısıtlamaların kaldırılması için Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, "Vakaların belirli sayının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir paket servis ve 'gel-al' şeklinde hizmet veren kafeler ve restoranlarla ilgili Kabine toplantısı sonrasında çok önemli açıklamada bulundu. Vaka sayılarının seyrine dikkat çeken Erdoğan, esnafa yönelik getirilen kısıtlamaların vaka sayılarının belirli bir düzeyin altına düşmesiyle esnetilebileceğinin altını çizdi.
"TAKVİMİ BAŞLATMAYI PLANLIYORUZ"Koronavirüs vaka sayılarındaki düşüşe bağlı olarak esnaflarla ilgili adım atılacağını söyleyen Erdoğan, "Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak, esnaflarımıza yönelik uygulanan kısıtlamaların esnetilmesi takvimini kademeli başlatmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN, ÖNCEKİ AÇIKLAMASINDA 'ENDİŞELERİMİZ VAR' DEMİŞTİDaha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, kafeler ve restoranlarla ilgili yöneltilen soruya "Gerek okullarla alakalı, gerekse biliyorsunuz son dönemde bu restoranlarla ilgili, bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik. Ve bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var." şeklinde yanıt vermişti.
Cumhurbaşkanı, "Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz. Gerekirse bir esneme yapılabilir" demişti.