Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklığa karşı harekete geçti! Urfa’da yer altı barajı yapılacak | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklığa karşı harekete geçti! Urfa’da yer altı barajı yapılacak

Bu haber 13 Ocak 2021 - 15:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, son yıllarda etkisini daha fazla hissettiren kuraklığa karşı yeraltı barajları inşa ediyor. Bu ayın sonuna kadar 25'i, 2023 yılına kadar da 100'ü tamamlanacak. Buna göre Şanlıurfa'da da bir tane yer altı barajı inşa edilecek.
Hazırlanan "Yeraltısuyu Suni Besleme ve Yeraltı Barajları Eylem Planı" ile yarı kurak coğrafyada bulunan Türkiye'de su rezervine katkıda bulunulması maksadıyla 2023 yılına kadar 100'ün üzerinde yeraltı barajı ve suni besleme tesisi inşa edilecek.
Geçen yıl 19 yeraltı baraj projesi tamamlandı. Bu ayın sonuna kadar 6 proje daha tamamlanarak tamamlanan proje sayısı 25'e ulaşacak. 17 adedi inşaat, 8 adedi ihale, 50 adedi ise plan, proje aşamasında.
Son yıllarda etkisini daha fazla hissettiren kuraklığa karşı da çok önemli bir katkı sağlayacak olan proje kapsamında 2023 yılı sonuna kadar yapılacak olan en az 100 yeraltı barajı ve YAS Suni Besleme Projesi"nin dağılımında Şanlıurfa'ya bir tane yer altı barajı yapılacak.