Şanlıurfa’da görev yapmıştı! Adem Albayrak Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine seçildi | Urfam Haber | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SON DAKİKA

Şanlıurfa’da görev yapmıştı! Adem Albayrak Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine seçildi

Bu haber 12 Ocak 2021 - 15:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Hilvan'da da hakim olarak görev yapan Adem Albayrak, Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine seçildi.
Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili Hukuk Genel Kurulu Başkanı Mehmet Kürtül'ün yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle seçim yapıldı.
Seçim sonucunda, Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine Adem Albayrak getirildi. Albayrak, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.
ŞANLIURFA'DA DA GÖREV YAPMIŞTI
Kayseri'de 20 Ocak 1963'te doğan Albayrak, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986'da mezun oldu.
Hakim adayı olarak Kayseri'de mesleğe başlayan Albayrak, sırasıyla  Şanlıurfa'nın  Hilvan, Tokat'ın Niksar, Yozgat'ın Sorgun, Ankara'nın Kızılcahamam ilçelerinde hakimlik yaptı. Albayrak, Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Tetkik Hakimliği ve Ankara Hakimliği görevlerinde de bulundu.
Yargıtay üyeliğine 16 Aralık 2013'te seçilen Albayrak, arabuluculuk konusunda eğitim görevlisi olarak çalıştı, Türkiye Adalet Akademisi'nde hukukla ilgili derslerde de görev aldı.
Bölge adliye mahkemelerinde görevlendirilen, hukuk hakimlerine istinaf konusunda eğitim veren Albayrak'ın, hukuk alanında çok sayıda kitabı ve çeşitli dergilerde yayınlanmış hakemli makaleleri bulunuyor. Adem Albayrak, evli ve bir çocuk babası.